Rusya Devlet Başkanı Putin özür diledi. Putin, "Yahudi Hitler" söylemi için Lavrov adına İsrail Başbakanı Bennett'ten telefonda özür diledi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Adolf Hitler’in “Yahudi kanı taşıdığını” iddia etmesi İsrail ve Moskova arasında krize neden olmuştu. Putin, kriz sonrası İsrail Başbakanı Bennett ile ilk kez telefonda konuştu. İsrail Başbakanlık ofisinin açıklamasına göre Putin, "Yahudi Hitler" söylemi için Lavrov adına İsrail Başbakanı Bennett'ten özür diledi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya Devlet Başkanı Putin özür diledi. Putin, "Yahudi Hitler" söylemi için Lavrov adına İsrail Başbakanı Bennett'ten telefonda özür diledi

Putin ve İsrail Başbakanı Bennett, Hitler krizi sonrası ilk kez telefonda konuştu. İsrail Başbakanlık ofisinin açıklamasına göre Putin, Lavrov'un Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu söylemesi nedeniyle özür diledi. Ancak Kremlin'in açıklamasında bu bilgi yer almıyor.

LAVROV'UN SÖZLERİNDEN SONRA NELER OLMUŞTU?

Lavrov’a İsrail yönetiminden sert tepki gelirken, Rusya’nın İsrail Büyükelçisi “açıklama yapmak üzere” Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı. Rusya tarafı ise İsrail’i “neo-Nazi Ukrayna yönetimine destek vermekle” suçlamıştı.

Pazar günü İtalyan TV programı Zona Bianca’ya röportaj veren Lavrov, “Yanılıyor olabilirim ama Hitler’in de Yahudi kökleri vardı” dedi.

Lavrov’un bu sözlerine İsrail Başbakanı Naftali Bennett, “Böylesi yalanlar, tarihin en korkunç suçlarından Yahudileri sorumlu tutmak ve böylelikle de Yahudilere zulmedenleri, bu mesuliyetten kurtarmak anlamına gelir” sözleriyle tepki gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid de, “Lavrov’un sözleri affedilemez ve çirkin bir açıklama olduğu kadar korkunç bir tarihi hatadır. Yahudiler Holokost’ta kendilerini öldürmediler. Yahudilere karşı ırkçılığın en düşük seviyesi, Yahudilerin kendilerini antisemitizmle suçlamaktır” ifadelerini kullandı. (Haber global)

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin