Rüşvetten yargılanan eski Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç ve babası yeniden yargılanacak! Davanın görüleceği tarih belli oldu

Kırklareli'nde rüşvet iddialarıyla gündeme gelen ve görevinden uzaklaştırılan eski belediye başkanı Ender Sevinç tekrar yargılanacak Sevinç'in babası Y. Sevinç ve kendisini avukat olarak tanıtan Ertin V hakkında "rüşvet" suçundan 4 yıldan 12 yıla, "Yargı görevini yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Rüşvetten yargılanan eski Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç ve babası yeniden yargılanacak! Davanın görüleceği tarih belli oldu

Kırklareli'nde rüşvet ve usulsüzlük iddiaları nedeniyle görevden uzaklaştırılan Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç'in de aralarında olduğu 12 kişinin kovuşturma aşamasındaki davasına ilişkin, tanıkların ifadesini değiştirmesine yönelik "rüşvet" teklif ettiği iddia edilen Sevinç'in babası ve kendisini avukat olarak tanıttığı ileri sürülen şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Eski Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç'in babası Y. Sevinç ile kendisini avukat olarak tanıttığı ileri sürülen Ertin V. hakkında "rüşvet" suçundan 4 yıldan 12 yıla, "Yargı görevini yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, Sevinç'in yargılamasının yapıldığı 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanık olarak bulunan E.A'nın, kendisini avukat olarak tanıtan Ertin V. tarafından telefon ile aranarak söz konusu olaydan oluşan zararın, tanıklıkta Sevinç lehine ifade vermesinin ardından giderilmesi yönünde görüşme yaptığı yer alıyor.

Şüpheli Y. Sevinç'in tanık E.A'yı ikna etmesine yönelik sözde avukat diğer şüpheli Ertin V. ile görüşmelerindeki tape kayıtlarının bulunduğu iddianamede, ayrıca şüpheli Y. Sevinç'in işyerine ait hat ve kendi cep telefonu hattı üzerinden birçok kez E.A'nın arandığı tespitleri yer alıyor.

Öte yandan iddianamede, diğer tanıklara yönelik de aile bireyleri ve sanık avukatları tarafından şikayetlerini geri almaları için ısrarcı olunduğu belirtiliyor.

Tutuksuz sanıklar Y. Sevinç ile Ertin V'nin 8 Mart'ta yargılanmasına başlanacak.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin