'Rus'un Oyunu' filminin galası yapıldı

Yönetmen Levent Özdemir'in ilk uzun metrajlı sinema filmi olan Rus'un Oyununun galası Akmerkez'de yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Rus'un Oyunu' filminin galası yapıldı

Geceye, Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Hüseyin Yayman ile sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.



Levent Özdemir'in aynı zamanda senaristliğini ve başrol oyunculuğunu paylaştığı filmde Fırat Tanış, Anastasiya Klyeva ve Leonid Kulagin de başrol oyuncuları arasında yer aldı.



Levent Özdemir gala gecesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Filme bundan iki yıl önce başladım. Öce oyuncu bulma ve karakteri oturtma aşaması sürdü. O bende çok uzun sürdü. Birçok oyuncuyla görüştüm fakat bir türlü kafamda oturtturamıyordum. Fırat Tanış'ı görünce tam istediğim, bu filmdeki karakterin bu olduğuna kanaat getirdim. Fırat Tanış'la anlaştık. dedi.



Yaptıkları filmin Türk Sineması açısından önemli olduğuna belirten Özdemir Bizim filmde Türk sineması için artılar var. 3 ülkeye gidildi ve çekimler yapıldı. Bu ülkeler yan komşu, Bulgaristan veya Yunanistan da değil. Bir tanesi Hong Kong diğeri Rusya. Kızıl Meydan'da sahne var. Bunlar önemli detaylar. Türk Sineması adına ciddi prodüksiyonlar diye konuştu. 



Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Hüseyin Yayman da, filmin Türkiye- Rusya ilişkilerine katkı sağlayacağına dikkat çekerek, Biz Levent beyin sinemasını, Türk sinemasında yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyoruz. Türkiye ile Rusya arasında pek çok inişli çıkışlı ilişki yaşandı. Bu filmle beraber inşallah Türk, Rus ilişkileri açısından yeni bir beyaz sayfa açılmış olacak. ifadelerini kullandı.



Başrol oyuncularından Anastasiya Klyeva, Fırat Tanış'la çalışmanın muhteşem olduğunu söylerken Fırat Tanış da, Levent'in ilk filmi, Yolu, bahtı açık olsun şeklinde konuştu.



Rus'un Oyunu filmi 11 Kasım'da gösterime girecek. (DHA)

 


Etiketler gala akmerkez
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin