Russell Crowe: Yeni filmi Edirne´de çekeceğiz!

Avustralyalı aktör Russell Crowe "inşallah burada çekim ve film gibi etkinlikler yapma fırsatımız olacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Russell Crowe: Yeni filmi Edirne´de çekeceğiz!

'Gladyatör', 'Akıl Oyunları' ve 'Robin Hood' gibi filmlerle tanınan 49 yaşındaki Oscar ödüllü aktör Russell Crowe, Çanakkale Savaş'ını anlatan yeni filmi Edirne'de incelemelerde bulundu. Dün Edirne'ye gelen ve geceyi burada geçiren Crowe şehre gelişini Twitter hesabından yazdığı 'What's up Edirne' (Ne var ne yok Edirne) yazısıyla duyurdu. Dün ünlü yönetmen Ali Akdeniz, Türk yapım şirketi yöneticileri, ünlü yönetmen Osman Sınav'ın kardeşi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Sınav ve kendi ekibiyle birlikte Selimiye Camii ile tarihi alanları gezen Crowe, bugünde Edirne Valisi Hasan Duruer ve Sağlık Bakanı danışmanı Tuna Bekleviç ile birlikte gezilerini sürdürdü.



Trakya Üniversitesi'nin Karaağaç Mahallesi'nde Güzel Sanatlar Fakültesi'nin bulunduğu eski gar binasını dolaşan Crowe ve beraberindekiler tarihi binayı beğendi. Çanakkale Savaşı'nda kaybolan iki oğlunu arayan Avustralyalı babanın 1919'da Türkiye'ye gelişini anlatan filmi için mekanların oldukça uygun olduğunu ifade eden Crowe daha sonra tarihi konağı gezdi. 



Buradan Tarihi Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansaray'ına geçen Russell Crowe, yeniden restore edilen binaya hayran olduğunu söyledi. 



BELEDİYE BAŞKANI SEDEFÇİ'Yİ ZİYARET ETTİ 



Filmin sahneleri için Edirne'nin çok uygun tarihi binalara ve konaklara sahip olduğunu ifade eden Crowe incelemelerinin ardından Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret etti. 



Ünlü aktöre Russell Crowe'e Kırkpınar'da güreşen heykel ve Selimiye Camii tablosu hediye eden Sedefçi, "Dünyaca ünlü Russell Crowe, çok filmlerini izlediğimiz çok önemli bir aktör. Filmlerinde yiğitliği, mertliği simgeleyen bir aktör. Bizim Kırkpınar Güreşlerimiz de Türklüğün yiğitliğini ve mertliğini simgeleyen bir güreş tarzı. Bu nedenle kendisine güreş heykeli hediye etmek istiyorum. Gladyatör filmindeki yiğitliği, yüreğini burada görme şansımız var" diye konuştu. 



"EDİRNE'DEN ÇOK ETKİLENDİM" 



Aktör Russell Crowe, Edirne'yi çok beğendiğini ve etkilendiğini ifade ederek, "Çok güzel yerlerdi, inşallah burada çekim ve film gibi etkinlikler yapma fırsatımız olacaktır" diye konuştu. 



Russell Crowe'un çekeceği film ve incelemelerle ilgili bilgi veren Edirne Valisi Hasan Duruer ise kentin açık bir film platosu olduğunu ifade ederek şunları söyledi: 



"Edirne bildiğiniz gibi tabii bir sinema platosudur. Tarihi mekanları ve güzellikleriyle, nehirleriyle birlikte. Konuyla ilgili Edirne'yi gündemde tutmaya çalışıyoruz. Bundan bir süre önce, sinema yönetmeni Osman Sınav ile birlikte Edirne'de bir sinema platosu kurulması konusunda çalışma yaptık. Kalkınma Ajansı desteğiyle tarihi dizilerin, filmlerin burada çekilmesi için çalışma yapıyoruz. Bugün ünlü aktör Russell Crowe ile birlikte tarih mekanları geziyoruz. 1915 Çanakkale savaşlarını anlatan bir filmin Edirne'de çekilmesine karar verildi. Crowe da gezileri sırasında Edirne'de film çekilebileceği konusunda irade belirtti. Edirne'de gezdirilecek çok mekan var. Bunun olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum." 



SAVAŞ SAHNESİ YOK 



Senaryosunu Andrew Knight ve Andrew Anastasios'un yazdığı Çanakkale filmi için Crowe görüşmelerini sürdürüyor. 2013 yılın sonlarına doğru çekimlerine başlanılması planlanan 'The Water Diviner' adlı filmde Çanakkale Savaşı sırasında kaybolan iki oğlunu arayan Avustralyalı bir babanın 1919'da Türkiye'ye gelişi konu edilecek. Fear of Gods Films'ten Keith Rodger ile Hopscotch Features'tan Troy Lum ve Andrew Mason'un yapımcılığını üstleneceği film, Avustralya ve Türkiye'de çekilecek. 



Savaş sahnelerinden çok arka planda ailelerin yaşadıklarını perdeye taşıyacak olan Avustralyalı ünlü aktör Russell Crowe, tarihi mekanları inceledikten sonra Edirne'den ayrılacak. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin