Rus turist, 122 metre derinlikteki su altı mağarasında kayboldu

Mısır'da Rus turist, kocasıyla birlikte Kızıldeniz'de dalış yaptığı 122 metre derinlikteki su altı mağarasında kayboldu. Dört çocuk annesi kayıp turisti bulmak için arama çalışmaları başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Rus turist, 122 metre derinlikteki su altı mağarasında kayboldu

Rusya'nın St. Petersburg kentinden Mısır'a tatil için giden Kristina ve Yuri Osipova çifti, Hurgada'nın güneyindeki Giftun Adası'nda mercanlarla kaplı kayaların oluşturduğu mağaraların popüler olduğu bölgede dalış yaptı.

"Herhangi bir özel ekipman olmadan'  en son sınır olan 36.5 metre derinliği dikkate almayıp daha derine inen çiften Yuri bilincini kaybetmeye başladıktan sonra dalışını iptal etmeye karar verdi, ancak karısını bulamadı.

Rusya Başkonsolosluğu diplomatı Alexey Zhilyaev olayla ilgili şunları söyledi:

"Yuri'nin yüzeye çıkışından sonra bilgisayar 122 metre derinlik gösterdi, yani bulundukları ve her ikisinin de bilincini kaybettiği derinlik buydu. Yuri su yüzüne çıkıp kendine geldiğinde karısı ortalıkta yoktu."

Sputnik'te yer alan habere göre, yaşları 5 ile 24 arasında değişen dört çocuk annesi kayıp turisti bulmak için arama çalışmaları başlatıldı. Kurtarma ekipleri, şu ana kadar bir veri elde edilmemesinin ardından arama alanının genişletildiğini ancak Kristina'yı canlı bulma umudunun giderek azaldığını söyledi.

"Dip akıntısına kapılmış olması halinde cesedini bulamayız"

Kurtarma gemisi komutanı Mustafa Nabil de REN TV'ye yaptığı açıklamada, güçlü bir dip akıntısıyla sürüklenmiş olması halinde cesedinin bulunamayabileceğini söyledi. Komutan, "Yuri bilincini kaybetmeye başladığını söyledi, nitrojen narkozu dediğimiz şey, dalgıçların dalış sırasında sarhoş hissetmesine neden olur. Kayıp kişiyi arama çalışmalarımız devam ediyor, ayrıca bölgedeki tüm gemilere yüzeyde kayıp dalgıcın cesedini görenlerin emniyet güçleriyle irtibata geçmeleri konusunda bilgi verdik" dedi.

Etiketler rus turist mısır
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin