Rus Medyasın'dan Putin ve Erdoğan iddiası!

Rus medyası, Putin ve Erdoğan Soçi'de önemli bir görüşme yapacağını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Rus Medyasın'dan Putin ve Erdoğan iddiası!

Başbakan Erdoğan'ın Kış Olimpiyatları'na katılacağına dikkat çekilirken Türkiye-Rusya ilişkileri için "tarihi bir seviyede" diyen Rus medyası, Türkiye ve Rusya'nın Olimpiyat tesislerinin inşaatı ve güvenlik konularında "çok sıkı" iş birliği yaptığının altını çizdi.



"TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ "TARİHİ' BİR SEVİYEDE"



Rusya'nın Sesi için Soçi buluşması öncesi Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendiren siyaset bilimci Stanislav Tarasov, Türkiye ve Rusya'nın Olimpiyat tesislerinin inşaatı ve güvenlik konularında "çok sıkı" iş birliği yapmış "iki komşu" olduğuna dikkat çekerken "özellikle Putin'in ve Erdoğan'ın kişisel çabaları sayesinde ülkelerimiz arasındaki mevcut ilişkiler "tarihi' olarak nitelendirebileceğimiz bir seviyeye çıkmıştır ve herhangi bir sekteye uğramaksızın gelişmeye devam etmektedir" ifadelerini kullandı.



"ANKARA VE MOSKOVA, SURİYE KONUSUNDA ORTAK YAKLAŞIMLAR ARAMAKTA"



Tarasov, iki ülke arasında çok sayıdaki ticari ilişkileri hatırlatırken, iki ülkenin de "bu son derece önemli ve pozitif sonuçlar"dan gurur duyduğunu belirterek, "Suriye krizi başta olmak üzere, bölgedeki genel meseleler üzerine farkı pozisyonlara sahip olsalar da Ankara ve Moskova, dış politika alanında kendi aralarındaki istişare mekanizmasını korumakta ve bu problemi çözmek için ortak yaklaşımlar aramaktadır" dedi.



"SURİYE'DE TÜRKİYE'NİN DE DAHİL OLDUĞU BEŞ KATILIMCI DEVLETLE ÇÖZÜM"



Tarasov, 10 Şubatta başlaması beklenen Cenevre-2 sürecinin ikinci ayağında ek bir mekanizmanın daha devreye sokulabileceği belirterek, "Bu ek mekanizmadan kasıt, 5 katılımcı devlet olan Rusya, ABD, Suudi Arabistan, Türkiye ve İran'ın oluşturacağı paralel bir görüşme yapısıdır" diye konuştu. "5 +" formülüyle ihtiyaç duyulan sonuca ulaşmanın daha kolay olacağını vurgulayan Tarasov, "Ancak bunun gerçekleştirilebilmesi için Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi işbirliği de dahil olmak üzere, tüm katılımcı ülkelerin arasındaki işbirliğinin çok daha güçlü ve sıkı olması gerekmektedir. Bu sebeple Putin'in ve Erdoğan'ın Soçi'de bu konuyla alakalı olarak konuşacakları pek çok şeyin olduğu kanaatindeyim" dedi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin