Rus medyasından hükümete Soma eleştirisi, Çin önerisi!

Soma faciasında birkaç hafta geçmesine rağmen kurbanların ailelerinin hükümetten çok cılız bir yardım aldıkları eleştirisi yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Rus medyasından hükümete Soma eleştirisi, Çin önerisi!

Rusya'nın Sesi, "Türkiye'nin hükümeti, ailelere ayakta kalmaları için şimdiye kadar çok küçük bir yardım yaptı" diye savunduktan sonra Türk hükümetinin "madencilik kuralları ve güvenlik standartları" konusunda Çin'den esinlemesini önerdi.



Rusya'nın Sesi, İngilizce yayınında Soma faciası sonrasına ilişkin olarak "Soma madencilik faciasından iki haftadan fazla geçmesine rağmen kurbanların aileleri hala şokta ve nakite ihtiyaçları nedeniyle kaygı içinde. Türkiye'nin hükümeti ailelere ayakta kalmaları için şimdiye kadar çok küçük bir yardım yaptı ancak belki madencilik kuralları ve güvenlik standartları konusunda ideal tavsiyeler için Çin'e bakmalı" sözlerini kullandı.



Dünya'nın en büyük kömür üreticisi Çin'de madencilik kazalarında ölüm oranlarının yüzde 75 azalttığı verilerine dikkat çeken Rusya'nın Sesi, "Türkiye, yeni güvenlik standartlarını benimser ve Çin modelini incelerse eğer, belki kardan önce insanları gözeterek kamuoyunun güvenini yeniden kazanabilir" yorumunu yapıyor.(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin