Rus medyası: Türkiye, Almanya için o kadar NATO müttefiki değil mi?

Rusya'nın haber kanalı RT, Berlin ile Ankara arasındaki "casusluk skandalı"nı irdelerken "Türkiye, Almanya için O kadar NATO müttefiki değil mi?" sorusunu soruyor.

Google Haberlere Abone ol
Rus medyası: Türkiye, Almanya için o kadar NATO müttefiki değil mi?

 RT, bazı Alman yetkililerinin, Türkiye'nin Alman istihbarat örgütünce (BND) dinlenmesi uygulamasını, "bütün NATO müttefiklerine dost muamelesi yapılamaz" sözleriyle savunmalarını" dikkat çekici buluyor ve BND'nin 1976 yılından bu yana Türkiye'yi dinlediği yönündeki son haberlerin iki müttefik arasındaki "gerginlikleri daha da artıran ateşi körükleyebileceğini" düşünüyor.



Hem Almanya'da hem Türkiye'de tepkilerini yansıtan RT, haberinde bir Alman yetkilisine atfen Almanya'nın, Türkiye'nin dışındaki en büyük Türk nüfusuna evsahipliğini yaptığını anımsattıktan sonra aşırı Türk ve Kürt gruplarının faaliyetleri ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi güvenlik meselelerine gönderme yaparak Türk toplumundaki sorunların Almanya için taşıdığı öneme vurgu yapıyor.



Haberde "Türk hükümeti de bir süreden beri siyasi hedeflerini, Almanya'daki Türk grup ve dernekleri aracılığıyla da yürütüyor" değerlendirmesi yapılıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin