Rus medyası: Amerika, Türkiye'ye 'düşman' muamelesi yapıyor

Rus haber kanalı RT'nin, Türkiye'nin dinlenmesiyle ilgili yorumu dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Rus medyası: Amerika, Türkiye'ye 'düşman' muamelesi yapıyor

Türkiye'nin ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından dinlendiği yönündeki haberler, Rusya'da da dikkat çekti. Rus haber kanalı RT, Amerika'nın Türkiye'ye "düşman" muamelesi yaptığını savunurken "Amerika Türkiye konusundaki paranoyası öyle bir seviyeye ulaştı ki Türkiye, Venezuela kadar izleniyor ve Küba'dan daha çok gözleniyor" savlarını dile getirdi.



RT, "Hem Ortak Hem Hedef: NSA, NATO "dostu' Türkiye'de gizlice gözetledi" başlığı ile verdiği geniş haberinde "Türkiye, NSA'nın Asya'daki en eski ortaklarından biri. Ama askerleri, istihbarat yetkilileri ile politikacıları, ABD'nin casusluk faaliyetlerini meşru hedefler olarak görüyor" diyor,

Türkiye'nin ABD dostu olsa da Amerika tarafından "daha çok bir düşman muamelesi"ne tabii tutulduğunu söyleyen RT, Türkiye'nin "Washington'un gözetlemek için en çok hedef aldığı ülkelerden biri" olarak gösterildiğini kaydetti. Haberde şu savlara yer veriliyor:



"Amerika'nın Türkiye konusundaki paranoyası öyle bir seviyeye ulaştı ki Venezuella kadar izleniyor ve Küba'dan daha çok gözleniyor. Halbuki bu iki Latin Amerika ülkesi ise, açıkça ABD hükümetine düşman."



RT, Amerika'nın sadece Türkiye değil, PKK'yı da izlediğine dikkat çektiği haberinde "Snowden tarafından sızdırılan belgelerin Rusya hariç, PKK'nın ABD'nin casusluk faaliyetlerinde en çok izlenen grup olduğunu gösterdiğini" de öne sürdü. Haberde Almanya ve İngiltere'nin de Türkiye'yi dinlediğine de dikkat çekiliyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin