Rus kadınlarının güzellik sırır ortaya çıktı. Meğer işin sırrı nohuttaymış. Kırışıklıkların çözümü 1 avuç nohutta gizliymiş!

Sadece bir miktar nohutla tüm cilt sorunlarınızın ortadan kalkacağını biliyor muydunuz? Nohut yalnızca mutfakta sınırlı kalmıyor güzellik rutinlerinde de sıkça kullanılıyor. Bu mucizevi besinin, kırışıklıklardan tutun cilt tonunu eşitlemeye kadar pek çok işlevi var! İşte farklı cilt sorunları için nohut maskesi tarifi ve kullanımı

Rus kadınlarının güzellik sırır ortaya çıktı. Meğer işin sırrı nohuttaymış. Kırışıklıkların çözümü 1 avuç nohutta gizliymiş!

Nohut, Türk mutfağının önemli bir besin maddesidir. Nohut pek çok şekilde yemeklerde kullanılır. Ancak nohudu sadece mutfakla sınırlamak zorunda değilsiniz. Nohudu ince bir toz haline getirdiğinizde ne elde edeceğinizi biliyor musunuz? Nohut unu!

Nohut unu cildinizi güzelleştirme yeteneğine sahiptir. Nohut, cildinizi aydınlatmaya ve çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü en aza indirmeye yardımcı olur. Nohut unu, cilt tonunu doğal olarak eşitlemek ve cildinizi kusursuz ve parlak hale getirmek için maske tariflerinde kullanılır.

Nohut unu almak için markete gitmeye gerek yok! Bir blenderiniz veya mutfak robotunuz varsa, o nohutları iyice öğütebilir ve bu kendin yap tedavilerine hemen başlayabilirsiniz. İşte nohut unu maskesi tarifleri:

NOHUT MASKESİ TARİFLERİ

Nohut + Yumurta beyazı

Nohut unu ve yumurta sarısı cildi sıkılaştırıcı görev üstlenir. Cildin daha parlak görünmesini sağlar ve cildin nem dengesini koruyarak cildi sıkılaştırır. Kırışıklıkları önlemek için içerisine eklenen gül suyu faydayı iki katına çıkarır. 1 tane yumurtanın beyazını çırpın ve içine 2 yemek kaşığı nohut unu ekleyin. Biraz gül suyu da ekleyin. Karışım macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Cildinize uygulayın ve kurumasını bekleyin. Ardından ılık suyla yıkayın.

Rus kadınlarının güzellik sırır ortaya çıktı. Meğer işin sırrı nohuttaymış. Kırışıklıkların çözümü 1 avuç nohutta gizliymiş!

Nohut + Limon suyu

Eşit cilt tonu ve parlayan bir cilt için bu maskeyi deneyin. Nohut, başta E vitamini olmak üzere iyi miktarda antioksidan içerir. Antioksidanlar önemlidir çünkü serbest radikalleri kontrol altında tutar. Serbest radikaller kontrol altındayken cilt hücreleri çok fazla zarar görmez. Bu da kollajen üretimini, cilt parlamasını ve cilt tonu eşitliğini etkilemez. Cildinizde çizgiler, kırışıklıklar ve koyu lekeler gibi sorunlar için nohut maskesi önemlidir. Mat ve eşit olmayan cilt tonuna veda edebilirsiniz.

1 yemek kaşığı nohut ununu, 10 damla badem yağını, yarım çay kaşığı limon suyunu ve biraz gül suyunu macun kıvamı elde edene kadar karıştırın. Yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın. Haftada 2 kez kullanın.

Nohut + Zerdeçal tozu

Nohut unu akne ve sivilceler için harika bir kaynaktır. Nohut ayrıca sivilce görünümünü azaltabilir ve sivilce kırılmalarını engelleyebilir. Nohut iyi bir magnezyum ve çinko kaynağıdır. Bu minerallerin her ikisi de vücudunuz için birçok temel işlevi yerine getirir ve bunlardan biri sivilcedir.

Yarım çay kaşığından az zerdeçal tozunu, 1 yemek kaşığı nohut ununu ve yeterli miktarda ılık suyu ekleyerek macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve 15 dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayın. Haftada 1 ya da 2 kez kullanabilirsiniz.

Öte yandan bu yöntemi Rus kadınlarının da uyguladığı biliniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin