RUMUZ ÇARESİZ.. AMA GERÇEKTEN ÇARESİZ

Hürriyet´in Güzin Abla´sına ´bekaret´le ilgili yazılan mektupların haddi hesabı yok. Yılların Güzin Ablası. Biz ´çaresizlere´ verdiği cevapları artık ezbere biliyoruz. ´Güzin Abla´ bildiğimiz o yanıtları vermeye devam ediyor, o yanıtlar aynı minvalde mektuplara yol açıyor. Sanki, durum da rumuz gibi çaresiz...

Google Haberlere Abone ol
RUMUZ ÇARESİZ..  AMA GERÇEKTEN ÇARESİZ

Hürriyet'teki 'Güzin Abla' köşesine bir genç kızın gönderdiği mektup çaresizliğin sınırlarını zorluyor. Genç kız gönderdiği mektubunda, 'Yanıt vermezsen intihar edeceğim' tehtidinde bulunuyor. Tehdit işe yarıyor ve 'Güzin Abla' yıllardır yazmaktan yorulduğunu söylediği konuya bir kez daha değiniyor:


Cevap vermezsen intihar edeceğim




Sevgili Güzin abla, bu sana kaçıncı yazışım inan sayamıyorum. Artık umarım bunu yayınlarsın. Güzin Abla ben 15 yaşında bir genç kızım.



Aslında kız olup olmadığımı bilmiyorum Çünkü başımdan bazı talihsiz olaylar geçti ve dediğim gibi kız olup olmadığımı bilmiyorum ve bunu öğrenmek zorundayım. Aslında bunu öğrenmek için doktora gitmeyi düşündüm fakat reşit olmadığım için aileme söyler diye korkuyorum. Ailem öğrenirse beni yaşatmazlar. Çünkü ailem feodal bir yapıya sahip. Kısaca size sormak istediğim iki soru var: 1. Doktora gidersem ve bekaretimi yani kızlığımı kaybetmişsem bunu aileme söylemesi yasal mı? Yasal ise bunu öğrenmenin başka bir yolu var mı? 2. Bir de bekaretin yani kızlığın dikilebildiğini yazmıştınız. Bunu bir daha gündeme getirir ve daha aydınlatıcı olursanız sevinirim. Tek çarem sizsiniz. Yoksa kendimi öldürmekten başka çarem kalmıyor. Bana cevap vermezsen intihar edeceğim.



Rumuz: Çaresiz





SEVGİLİ kızım, mektuplarını aldım, ama bu son mektubunda kendini öldürmekten söz ediyorsun, inan yoksa sana cevap vermekten kaçınıyordum. Nedenine gelince, ben artık bu bekaretle ilgili mektuplara cevap vermekten yoruldum. Öyle çok mektup alıyorum ki bu konuda. Verdiğim cevaplar da birbirinin aynı oluyor hemen hemen. Gerçekten senin gibi henüz çocuk denecek yaştaki genç kızların şu ya da bu şekilde bir genç adama kanıp, hemen onunla ilişkiye girmesine akıl erdiremiyorum. Genç kızlar bu çağda nasıl bu kadar safça davranabiliyorlar... Erkekler ise, gencecik bir kıza ve bekaretine hiç mi saygı duymuyorlar? Evlenmeyi düşünmedikleri, kısa bir süre sonra terk etmekten en ufak bir üzüntü duymayacakları, bir genç kıza neden böyle yakınlık kurmak elbette gençlerin en doğal hakkı. Ayrıca kanun karşısında 18 yaşından küçük kızın bekaretini bozmak kendi rızasıyla bile olsa suçtur. Kızım, seni ne tür bir aldatmacayla böyle sıkıntıya düşürmüşler bilemiyorum. Yaşının küçük olmasından ve saflığından yararlanmış olmalılar. Ancak eğer bakire değilsen, kanunen hakkını arayabilir, mahkemeye başvurup (yaşın küçük olduğu için) o insanı mahkum ettirebilirsin. Böyle bir hakkın olduğunu sakın unutma. Özel bir doktora gidebilir, bakire olup olmadığını öğrenebilirsin. Doktor sen istemezsen ettikleri yemine uygun olarak bu durumu açıklamayacaktır.



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin