Rumlar, Türkiye'yi BM'ye şikayet etti!

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, insan haklarını çiğnediği iddiasıyla Türkiye’yi BM’ye şikayet ettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Rumlar, Türkiye'yi BM'ye şikayet etti!

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan Alithia ve diğer gazetelere göre, Güney Kıbrıs’ın BM’deki daimi temsilcisi Nikos Emiliu, dünyadaki insan haklarının durumunu ele almak için toplanan BM Genel Kurulu İnsan Hakları Komitesi toplantısı sırasında, Türkiye’nin Kıbrıs’taki insan haklarını çiğnediğini iddia etti.



Emiliu, burada yaptığı açıklamada, "Türk istilası ve sürmekte olan işgal"in sonuçlarından bahsederek, "kayıplar, mahsurlar" diye nitelendirilen KKTC’de yaşayan Rumların dini ve kültürel mirasının tahrip edildiğini savundu.

Emiliu, kayıpların tespit edilmesi için yoğun çabaların sarf edildiğini belirterek, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin önemli çalışmalarından duyulan memnuniyeti de dile getirdi.



KKTC’de yaşayan Rumların, yaşam koşullarının son yıllarda iyileştirme göstermesine karşın rahatsız edilmeye, korkutulmaya ve özgürlüklerinin kısıtlanmasına devam edildiğini iddia eden Emiliu, konuşmasında ayrıca Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyon konusundan bahsederek, bunun Kıbrıs halkının barış içinde birlikte yaşama arzusunun kanıtı olduğunu söyledi.



Emiliu, BM’nin çözüm çabalarına yönelik yıllardır sürdürdüğü destekten söz ederek bu desteğin sürmesi ve Kıbrıs sorununa yaşanabilir bir çözüm bulunması temennisini dile getirdi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin