Ruhi Su'nun 100. doğum yılı anısına 100 ağaç

Kanlıca Orman İşletmesi Müdürlüğü, Ruhi Su Dostlar Korosu üyeleri, şefleri ve tüm Ruhi Su sevenlerinin desteği ile Ruhi Su’nun 100. doğum yılı anısına 100 ağaç dikildi.

Google Haberlere Abone ol
Ruhi Su'nun 100. doğum yılı anısına 100 ağaç

2012 yılı, sanatı ile Türkiye tarihinde izler bırakan Ruhi Su'nun 100. doğum yılıydı. “Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği” Ruhi Su’nun 100. doğum yılı anısına yıl içerisinde gerçekleştirilmek üzere bir dizi proje oluşturdu. Bu projeler kapsamında 2012 yılında Ruhi Su Çoksesli Türkü Düzenleme Yarışması’ndan özel eşyalarının sergilenmesine, Türkiye’nin önde gelen edebiyatçılarının katıldığı konferanslardan Ruhi Su türkülerinin seslendirildiği konserlere kadar birçok etkinlik düzenlendi.



100. yaş günü anısına 100 ağaç dikildi 100. yıl projeleri arasında yer alan “Ruhi Su Gönüllü Ağaçlandırma Projesi” ise 3 Kasım Pazar günü İstanbul’un Beykoz İlçesi Çavuşbaşı Bölgesi’nde hayata geçirildi. Ruhi Su Dostlar Korosu üyeleri, şefleri ve tüm Ruhi Su sevenleri sanatçı “Ruhi Su” adına 100 ağaç dikti.



Ruhi Su’nun oğlu Ilgın Su ile Ruhi Su’nun öğrencileri, korosunda çalışanlar ve sevenleri tarafından kurulan Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği, Ruhi Su’nun sanatını, toplumculuğunu, yaşamını, amaçlarını yaşatmayı, geliştirmeyi ve geleceğe taşımayı amaçlıyor.




Etiketler ruhi su
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin