RTÜK'ün Ulusal Karasal Yayın Sıralama İhalesi başladı

Ulusal Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesi 16, 17, 18 Nisan 2013 tarihlerinde.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'ün Ulusal Karasal Yayın Sıralama İhalesi başladı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Ulusal (T1) Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesi 16, 17, 18 Nisan 2013 tarihlerinde, Ankara’da Bilkent Otel’de gerçekleştirilecek.



Lisans tiplerine göre dört farklı sıralama ihalesi yapılacak. 16 Nisan 2013 Salı günü saat 10.30’daki ilk ihalede 8 adet yüksek çözünürlüklü yayın tekniği ile genel türde ulusal televizyon yayın lisansı (T1/HD-G) için yeterlilik belgesi verilen kuruluşların teklifleri alındı.



17 Nisan 2013 Salı günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek ikinci ihalede, 11 adet standart çözünürlüklü yayın tekniği ile genel türde ulusal televizyon yayın lisansı (T1/SD-G) için teklifler alınacak.



18 Nisan 2013 Çarşamba günü ise saat 10.30’da, 11 adet standart çözünürlüklü yayın tekniği ile tematik türde ulusal televizyon yayın lisansı (T1/SD-T), saat 15.00’de 3 adet yüksek çözünürlüklü yayın tekniği ile tematik türde ulusal televizyon yayın lisansı (T1/HD-T) için teklif alınacak.



İhaleye yalnızca Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan yeterlilik belgesi alan yayın kuruluşları katılabilecek. Üst Kurul tarafından, yüksek çözünürlüklü genel yayın lisansı için 15, standart çözünürlüklü genel yayın lisansı için 14, standart çözünürlüklü tematik yayın lisansı için 11 ve yüksek çözünürlüklü tematik yayın lisansı için 5 kuruluşa yeterlilik belgesi verildi. Söz konusu kuruluşların listesi www.rtuk.org.tr adresindeki RTÜK Web Sitesinin, “Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Başvurusu-SIRALAMA İHALESİ İŞLEMLERİ” başlıklı bölümünde yayımlanıyor. 



Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Karasal Yayın ve Sıralama İhalesi Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğinin 20. maddesi gereğince sıralama ihalesi açık teklif usulüyle yapılacak ve ihale sonunda kuruluşlar en yüksek artırımı teklif eden kuruluş birinci sırada olacak şekilde, tekliflerin yüksekliğine göre en düşük teklifi veren kuruluşa kadar sıralanacak. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin