"RTÜK'ün kafası şişti"

Sina Koloğlu, bugünkü köşesine kamu spotlarını ve RTÜK şikayetlerini taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
"RTÜK'ün kafası şişti"

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşe yazısında ekrandaki kamu spotları sayısının tavan yaptığını ve RTÜK'ün spotlarla da ilgilendiğini belirtti. İşte Koloğlu'nun köşe yazısı:



"KAMU SPOTU; TOPLUMA ÇEKİ DÜZEN VERELİM!



Medya takip merkezi Interpress’in araştırmasına göre, ekrandaki kamu spotu sayısı tavan yapmış. Ocak ayından bu yana 79 kamu kuruluşu ve dernek, 84 bin 145 kamu spotu yayınlatmış ekranda. Bu konuda epey yazı yazdım. Geçen yıl 5 Eylül’de yazdığım “Kamu spotu piyasası oluşmuş” başlıklı yazı, tam da bugünleri anlatmış! .



RTÜK’ün kafası şişti

Aynı kuruluşun yaptığı bir başka araştırmaya göre, o tarihlerde günde 200’e yakın kamu spotu yayınlanıyor 40 ulusal ve yerel kanallarda. Yani bir yıl önce. Ben bu işin piyasası oluştu diye yazmışım. RTÜK de bu konudan rahatsız. Spotlara da bakıyor Kurul! Başı şişmiş durumda.



Bu işin piyasası olmuş

“Sadece Sağlık Bakanlığı’nın kamu spotlarını yayınlamak mecburi. Sonrası ‘keyfe’ kalmış bir durum. Nedense televizyonlarımız hiçbirini geri çevirmez oldu! Kamu kuruluşlarının bu ‘spotları’ hazırlama gibi imkanları da yok.

Peki ne yapıyorlar? İhale ediyorlar. Kime? Medya ajanslarına! Ankara ve İstanbul’daki ajanslar bu işleri yapıyor. Seçim öncesi daha da artıyormuş bu ‘resmi spotlar’ın sayısı...”

Yazı böyle bitiyor. Mangalda köfte pişirmekten başlayarak, hayatın her alanına giren bu kamu spotları bir şekilde “toplumu dizayn etme” işini de çaktırmadan üstlenmiş bulunuyor!"



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin