RTÜK'ten tüm medya kuruluşlarına uyarı!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), medya kuruluşlarını uyardı.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'ten tüm medya kuruluşlarına uyarı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) kullanımı kapsamında medya hizmet sağlayıcı kuruluşların herhangi bir hak kaybına uğramaması için, 19 Ocak 2014 tarihine kadar elektronik tebligat adreslerini Üst Kurul'a bildirmeleri uyarısında bulundu.



RTÜKten yapılan yazılı açıklamada, 1 Temmuz 2012 tarihli yeni Türk Ticaret Kanunu ile yürürlüğe giren KEP kullanımı konusunda harekete geçildiği, bundan sonra tüm tebligatların KEP adresi üzerinden yapılacağı ve medya hizmet sağlayıcı kuruluşların 19 Ocak 2014 tarihine kadar KEP hesabı almaları gerektiği vurgulandı.Anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler için zorunlu hale getirilen KEP'in, yasal olarak kullanılmak zorunda olduğu ifade edilen açıklamada, başta Adalet Bakanlığı ve tebligat yollayan tüm kamu kurumlarının, 19 Ocak 2013'te yayımlanan e-Tebligat yönetmeliğiyle tebligatları alıcılarına KEP ile ulaştıracakları belirtildi.Açıklamaya göre RTÜK, kuruluşlara yaptığı duyuruda, KEP adresi olmayan şirketlerin tebligat alamayacaklarını, bu gelişmeler paralelinde kendisine bağlı olan medya kuruluşlarına tebligatların elektronik posta yoluyla yapılacağını bildirdi.



Para cezası yok ama tebligat da yok



Açıklamada, görüşlerine yer verilen, TNB KEP Genel Müdürü Kürşat Güney, anonim ve limited şirketler için zorunlu hale getirilen KEP sistemiyle ilgili en fazla sorunun ceza konusunda geldiğine değinerek, şunları kaydetti:"KEP adresi zorunlu ancak bir para cezası şu aşamada söz konusu değil. Yakın zamanda KEP adresi olmayan şirketler tebligat alamayacak. Devlet, göndereceği son kağıt tebligatlarda da e-Tebligat'a uygun bir KEP adresi temin edilmesi için uyarıda bulunacak. Çoğu zaman uygulamanın dışında kalmak, bazı süreçlerden mahrum bırakılmak en iyi ceza yöntemi olur. Tebligat almak için KEP hesabı sahibi olunması zorunluluğu da buna en iyi örnektir.



"Öte yandan "Tüm Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşların Kayıtlı Elektronik Posta Adresi (KEP) Almasına İlişkin Genel Duyuru"da, "6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 32. maddesi 10. fıkrasında 'Üst Kurul tarafından verilen uyarı kararları, medya hizmet sağlayıcı kuruluşun Üst Kurul'a bildirdiği elektronik posta adresine gönderilmek suretiyle tebliğ edilir. Üst Kurul'a bildirilen elektronik posta adresinde değişiklik yapılmasına rağmen bu değişiklik Üst Kurul'a bildirilmediği takdirde, önceki adrese yapılan tebligat yapılmış sayılır" hükmünün yer aldığı ifade edildi. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin