RTÜK'ten muhalif kanala karartma kararı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), muhalif duruşuyla bilinen TELE 1 kanalına 5 günlük karartma cezası verdi. Cezayla ilgili TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'ten muhalif kanala karartma kararı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), muhalif duruşuyla bilinen TELE1’e verdiği 5 günlük ekran karartma kararını TELE1’e tebliğ etti. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, tebliği Twitter üzerinden duyurdu. Kaynak: RTÜK karartma kararını TELE1'e tebliğ etti.

Merdan Yanardağ kararla ilgili gelişmeleri şöyle duyurdu:

"RTÜK, 5 gün ekran karartma kararını yine haftanın son günü TELE 1'e tebliğ etti. Yürütmenin durdurulması için hemen mahkemeye başvuruyoruz. 5 saatimiz var. RTÜK'ün tarafsızlığını yitiren çoğunluk üyeleri, Anayasal hak olan düşünce ve ifade özgürlüğünü ihlal etmeyi sürdürüyor.

TELE 1 ekranı bu gece kararmıyor.. RTÜK'ten arayıp 5 gün süremiz olduğunu bildirdiler. Elektronik Tebliğ Sistemi mevzuatı nedeniyle böyle bir hakkımız varmış.

TELE 1 ekranı bu gece kararmıyor.. RTÜK'ten arayıp 5 gün süremiz olduğunu bildirdiler. Karar, "geçici kapatma" niteliğinde ağır olduğu için ve Ulusal Elektronik Tebliğ Sistemi mevzuatı nedeniyle böyle bir süremiz varmış. Çarşamba gecesine kadar yayındayız. Ama biz davamızı açtık."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin