RTÜK'ten bir ilk! İki üyeye ceza verildi!

RTÜK, Kanal A’nın, CHP kontenjanından seçilen üyeler Ali Öztunç ve Süleyman Demirkan’ın “RTÜK’teki gizli bilgileri dışarı sızdırdıkları ve bu nedenle üyeliklerinin düşürülmesi” başvurusunu görüştü.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'ten bir ilk! İki üyeye ceza verildi!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP kontenjanından seçilen üyeler Ali Öztunç ve Süleyman Demirkan’ın "RTÜK’teki gizli bilgileri dışarı sızdırdıkları ve bu nedenle üyeliklerinin düşürülmesi iddialarına" ilişkin başvuruyu görüştü. Üst Kurul, oy birliğiyle alınan kararla Öztunç ile Demirkan’a ’a kınama ve uyarı cezası verdi.



RTÜK’ten yapılan açıklamada, Üst Kurul’un bazı Üst Kurul Üyeleri hakkında yapılan bir başvuruyu araştırmak üzere oluşturulan inceleme komisyonunun raporunu değerlendirmek üzere bugün özel gündemli olarak toplandığı belirtildi.



Açıklamada, "Komisyon raporu üzerindeki inceleme ve değerlendirmeler sonucunda, Üst Kurul Üyesi Ali Öztunç’un değişik medya ortamlarında yaptığı açıklamaların bir kısmında RTÜK ile Üst Kurul Üyeleri hakkında haksız eleştirilerde ve asılsız suçlamalarda bulunduğu, Kurul ve Üyeleri küçük düşüren ifadeler kullandığı, karara bağlanmamış raporlarla ilgili gerçeği yansıtmayan açıklamalar yaptığı sabit görülmüş; Üst Kurul Üyesi Süleyman Demirkan’ın ise RTÜK Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmeliğin ilgili hükümlerine aykırı olarak Üst Kurul çalışmaları hakkında yetkisi olmadığı halde sürekli kamuoyuna bilgi verdiği, Üst Kurulu ve üyelerini küçük düşürücü ifadeler kullandığı belirlenmiştir. Bununla birlikte, komisyon raporu ve eklerinde Üst Kurul Üyelerinin üyeliklerinin düşürülmesini gerektirecek netlikte bilgiler bulunmadığına, ancak dosya içeriğinde sabit görülen açıklama ve eylemleri nedeniyle ilgililerin uyarılmasına ve kınanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir. Üst Kurul üyelerine ilişkin söz konusu kararın bilgi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gönderilmesi ve kamuoyu ile paylaşılması kararlaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin