RTÜK'ten 5 televizyon kanalının yayınının durdurulmasına ilişkin açıklama!

RTÜK 5 televizyon kanalının yayınının durdurulması konusunda haberleri açıklama yaptı...

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'ten 5 televizyon kanalının yayınının durdurulmasına ilişkin açıklama!

Lisanssız yayınların iletimi konusunda Türksat nezdinde girişimde bulunulmuştur



Radyo ve Televizyon Üst Kurulu kararıyla beş televizyon kanalının yayınlarının durdurulduğuna ilişkin haberler üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.



Bilindiği üzere, 6112 Sayılı Kanunun 29/3 maddesine göre, platform ve altyapı işletmecileri, Üst Kuruldan yayın lisansı almayan veya yayın lisansı iptal edilen medya hizmet sağlayıcılar ile Türkiye Cumhuriyetinin taraf olduğu uluslararası andlaşmalar ve bu Kanun hükümlerine aykırı yayın yaptığı Üst Kurulca tespit edilen bir başka ülkenin yargı yetkisi altındaki medya hizmet sağlayıcılarının yayın hizmetlerinin iletimini, Üst Kurul kararının tebliğini müteakiben durdurur. Tebliğe rağmen yayın hizmetlerinin iletimini durdurmayan işletmecinin yayın iletim yetkisi iptal edilir ve bu durum Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna bildirilir.



Radyo ve Televizyon Üst Kurulu 21 Şubat 2013 tarihli toplantısında, Türkiye’ye yönelik lisanssız yayın yaptıkları ve bu yayınlarını Türksat üzerinden ilettikleri tespit edilen ANC, Doğa TV, DR TV, HTV ve TR1 logolu kanallarla ilgili olarak, 6112 Sayılı Yasanın 29/3 maddesi kapsamında Türksat nezdinde girişimde bulunulmasına karar vermiştir.



 İlgililerin dikkatine sunulur.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin