'RTÜK'teki kaybı, parlamentodaki yenilgisi kadar önemli'

Eski RTÜK üyesi ve HDP vekili Doç. Dr. Yıldırım, RTÜK'teki değişimi değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
'RTÜK'teki kaybı, parlamentodaki yenilgisi kadar önemli'

Radyo ve Üst Kurulu (RTÜK) eski üyesi ve Halkların Demokratik Partisi(HDP) 25. Dönem Muş Milletvekili Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) 7 Haziran seçimlerindeki oy kaybı ve HDP’nin meclise girmesinin ardından RTÜK’teki üye sayısının dörde düşmesiyle Üst Kurul’da değişen dengeleri bianet’e yorumladı.



HDP-MHP eşitliği Üst Kurul'a nasıl yansıyacak?



25. dönemdeki vekil dağılımı sonucunda dokuz kişilik Üst Kurul’da AKP’nin dört, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) iki üyesi var. HDP ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) şu an için birer üyeleri var. Doç. Dr. Yıldırım, oy dağılımının milletvekillerinin yemin edeceği 13 Temmuz’da değişeceğini söylüyor. Buna göre eğer HDP ile MHP oyları eşit olursa dokuzuncu Üst Kurul üyesinin kurayla seçileceğini, aksi durumda koltuk sayısı fazla olan partinin bir üyeye daha sahip olacak.



"AKP'nin yenilgisi kadar önemli"



Doç. Dr. Yıldırım, RTÜK’teki değişen dengelerin yayıncılar arasında adalet duygusunu sağlayacağını vurgulayarak “RTÜK’teki bu denge değişimi, AKP’nin tek başına iktidarını kaybetmesi en az parlamentodaki yenilgisi kadar önemli” diyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin