RTÜK'te soruşturma skandalı! Arınç'ı yanılttılar mı?

TBMM Genel kurulunda dün gece geç saatlerde görüşülen RTÜK bütçesi sırasında Bülent Arınç'ın verdiği bilgilerin yanlış olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'te soruşturma skandalı! Arınç'ı yanılttılar mı?

CHP'li RTÜK üyesi Ali Öztunç tarafından açıklanan RTÜK'teki twitter skandalına ilişkin olarak açıklama yapan Arınç, twitter skandalının kahramanı RTÜK Uzmanı İbrahim Uslu'ya kınama cezası verildiğini söyledi. Ancak, ANKA'nın ulaştığı belgeye göre Uslu, disiplin cezası mahiyetinde olmamak kaydıyla sadece yazılı olarak uyarılmış. Arınç'ı bütçe görüşmeleri sırasında hemen yanı başında oturan RTÜK Başkanı Davut Dursun'un yanılttığı öğrenildi.



CHP'li RTÜK Üyesi Ali Öztunç tarafından açıklanan twitter skandalının kahramanı RTÜK Uzmanı İbrahim Uslu, kişisel hesabından attığı tweet'lerde başta milletvekilleri olmak üzere çok sayıda sanatçı veya gazeteciye yönelik ağır ifadeler kullanmıştı. Halk TV'yi izlemekle görevli RTÜK uzmanı iken Halk TV ile ilgili ağza alınmayacak twitler atan Uslu, BDP lideri Selahattin Demirtaş ile MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yönelikte ağır ithamlarda bulunmuştu. Uslu hakkında CHP'li üye Öztunç'un girişimleri ile soruşturma açılmıştı.



"DURSUN KORUDU"



RTÜK Başkanı Davut Dursun tarafından özel korumaya alındığı öğrenilen Uslu hakkında yapılan soruşturma ise hayal kırıklığına yol açtı. Belgeye göre Davut Dursun'un talimatı ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı İnci Özkan'ın imzası ile hazırlanan raporda Uslu'nun, disiplin cezası mahiyetinde olmamak kaydıyla sadece yazılı olarak uyarılması kararı verildi.



"RTÜK BAŞKANI DURSUN YANILTTI"



Dün geceki bütçe görüşmelerinde twitter skandalını CHP Adana Milletvekili Turgay Develi gündeme getirdi ve Bakan Arınç'a soruşturmanın sonucunu sordu.



Eleştirilere yanıt veren Arınç ise Uslu'nun disiplin ve kınama cezası aldığını açıkladı.



Ancak, ANKA'nın ulaştığı belgeyle Uslu'ya böyle bir ceza verilmediği ortaya çıktı. Arınç'a yanlış bilgiyi ise bütçe görüşmeleri sırasında hemen yanında oturan RTÜK Başkanı Davut Dursun'un verdiği belirtildi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin