RTÜK, o ürünlerin reklamlarını affetmedi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), sahte ilaç pazarlayan ve din istismarı yapan kanallara cezalandırdı. RTÜK, yayın ilkelerini ihlal eden çok sayıda kanalı cezalandırdı.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK, o ürünlerin reklamlarını affetmedi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), sahte ilaç pazarlayan ve din istismarı yapan kanallara cezalandırdı.

RTÜK, kilo verdirdiği iddia edilen Mahmut Efendi enginar macunu, bel ve boyun ağrılarının ilacı olarak satılan mucize ağrı kremi, prostat ve cinsel sorunlar gibi bir çok rahatsızlığa iyi geldiği iddia edilen Şeyh-i Şifa isimli ürünleri pazarlayan televizyonlara ceza verdi.

RTÜK, kanun ihlalleri yapan Shopping Channel, Kanal Çay, 1 An TV, Ber TV, Süper TV, Alaska TV, Arafat TV, Kanal Tek ve Bayram FM gibi kanallara üst sınırdan idari para ile yayın durdurma cezası uygularken, Yasin TV'nin yayın lisansı iptal edildi.

Süper TV’de yayınlanan 'Mücahid Han ve Diğerleri' isimli programda kişilere cin, habis, musallat olarak isimlendirilen varlıklardan bahsedildiği ve izleyicilere bilahare görüşmeler ayarlandığını belirleyen RTÜK, kanala 'dini duyguları istismar'dan yüzde 3 oranında idari para cezası yaptırımı uygulanmasına karar verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin