RTÜK, Netflix hakkında inceleme başlattı. Jurassic World Kretase Kampı hakkında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den açıklama

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, çevrimiçi içerik platformu Netflix'te yayınlanan 'Jurassic World Kretase Kampı' adlı yapım hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK, Netflix hakkında inceleme başlattı. Jurassic World Kretase Kampı hakkında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den açıklama

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; 'çocuk ve gençleri olumsuz etkileyebileceği' gerekçesiyle Netflix'te yayınlanan 'Jurassic World Kretase Kampı' adlı yapım hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Şahin, açıklamasında şunları söyledi:

“RTÜK olarak dijital platformları yakından takip ediyoruz. Çocuk ve gençleri olumsuz etkileyebilecek, değerlerimizi hiçe sayan içeriklere müsaade etmemekte kararlıyız. Bu bilinçle, Netflix platformunda yayınlanan Jurassic World Kretase Kampı adlı yapım hakkında inceleme başlatılmıştır.”

DİZİDE HANGİ KONU İŞLENİYOR

Dinozorlar yüzünden katıldıkları macera kampında mahsur kalan altı gencin verdikleri yaşam mücadelesini konu ediyor. Nublar Adası’nda bir macera kampına katılan gençler, asla tahmin edemeyecekleri olaylarla karşı karşıya kalır. Macera dolu bir tatil geçirmek isteyen gençler, kendilerini hayatta kalma savaşı içinde bulur. Dinozorlar adada terör estirmeye başlayınca, gençler hayatta kalabilmek için birlik olup zorlu bir mücadeleye girişir.

Jurassic World Kretase Kampı dizisinde neden soruşturma başlatıldı?

Dinozorların insanları yediği sahneler gösterilmiyor olsa da son sezonda yaşanılan arkadaşlıklar başka seviyeye çıkarılıp dizideki Sammy ve Yaz karakterleri birbirlerine aşık oluyor. 5. Sezon 18. Bölüm ise çocuklara açık bir şekilde öpüşme sahnesi gösteriliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin