RTÜK 'hediye çeki' vaadlerine karşı uyardı!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bazı kişilerin RTÜK personelinin adını kullanarak vatandaşlardan para talep etmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK 'hediye çeki' vaadlerine karşı uyardı!

Kendisini RTÜK personeli olarak tanıtan kişilere karşı uyaran kurumdan şu açıklama yapıldı:



"Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından ikramiye çekilişi ve elektronik cihaz sayımına yönelik herhangi bir anket yapılmamaktadır



Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna telefon veya bilgi edinme yoluyla yapılan başvurulardan, son günlerde, kendilerini RTÜK personeli olarak tanıtan bazı kişilerin, vatandaşlarımızı telefonla arayarak tasarım cihazı veya hediye çeki gibi ikramiyeler kazandıklarını bildirdikleri ve noter masrafı adı altında vatandaşlarımızdan para talep ettikleri, bazı kişilerin ise RTÜK anketörü olduklarını söyleyip evlerdeki elektronik cihazların sayımını yaptıkları öğrenilmiştir.



Kurumumuz tarafından, gerek kendi bünyesinde, gerekse hizmet satın almak yoluyla hiçbir surette çekiliş yapılmadığı gibi, evlerdeki elektronik cihazların tespitine yönelik bir anket çalışmamız da bulunmamaktadır. Bu itibarla, vatandaşlarımızın herhangi bir dolandırıcılık olayına maruz kalmamaları için; kendilerini RTÜK çalışanı olarak tanıtarak, noter masrafı, komisyon veya başka bir ad altında para talep eden kişilere kesinlikle itibar etmemeleri,  kişisel bilgilerinin korunması hususunda azami dikkat ve özen göstermeleri gerekmektedir.



Bu tür durumlarla karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın yapılan vaatlere itibar etmemeleri ve gecikmeden emniyet birimlerini haberdar etmeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin