RTÜK, "göbeğin dubleks ev gibi" sözünü affetmedi

'Şanslı Masa' programında geçen bu sözler, kanala pahalıya patladı.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK, "göbeğin dubleks ev gibi" sözünü affetmedi

Kanal D’de yayınlanan ‘’Şanslı Masa’’ adlı programda format gereği teyzesini aşağılayan sözleri ceza getirdi



"Şanslı Masa" adlı programda, teyzesinin fazla kiloları için ‘’Göbeğin dubleks ev gibi’’ diyen yeğenin sözleri, 400 bin liralık rekor ceza getirdi.



Gazeteport'un haberine göre, Kanal D’de yayınlanan ‘’Şanslı Masa’’ adlı programda format gereği teyzesini aşağılayan ve fazla kiloları için ‘’Göbeğin dubleks ev gibi, Muşmula suratlısın’’ diyen yeğenin sözleri, ceza getirdi. RTÜK, 400 bin lira para cezası verdi.



RTÜK toplantısında, 2 Mart 2013 günü yayınlanan ‘’Şanslı Masa’’ adlı program ele alındı. Programa katılan Mine adlı bir kadın, sunucular Sinan Çalışkanoğlu ve Orçun Kaptan’ın yönlendirmesi ile, teyzesini sinirlendirip, kılık kıyafetini eleştirdi.



MUŞMULA SURAT



Teyzesine, ‘’ Rujun hiç yakışmamış, küpelerin de avize gibi. O küpeleri Afrika kabileleri bile takmıyor. Zevksizsin, yaşının kadını değilsin. Muşmula suratlısın. Yiye yiye dubaya dönmüşsün, karnın olmuş kat kat. Göbeğin dubleks ev gibi." dedi. Bu sözler karşısında şaka mağduru teyze, çok sinirlendi ve ağlamaya başladı. Daha sonra da teyzeye gerçek açıklandı. Yeğen ise, 5 bin lira kazandı.



Ancak teyzeyi ağlatan şakayı RTÜK affetmedi. Bu sözleri yarışma gereği de olsa, ‘’Kişinin onurunu zedeleyici, aşağılayıcı, küçük düşürücü nitelikte’’ buldu. Yasada yer alan ‘ Radyo TV yayınları, insan onuruna saygılı, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde olamaz’’ ilkesini ihlal gerekçesiyle, Kanal D’ye 400 bin 136 lira, para cezası verdi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin