RTÜK davet etti, dizi sektörü içini döktü!

Televizyon dünyası ve dizi sektöründen 31 kişinin hazır bulunduğu toplantıda RTÜK’le yaşanılan sorunlar ve beklentiler dile getirildi.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK davet etti, dizi sektörü içini döktü!

İnternetteki dijital platformları RTÜK denetimine alınınca, Netflix’in Türkiye’den çıkıp çıkmayacağının tartışıldığı, televizyon kanallarında yeni yayın döneminin başladığı şu günlerde sürpriz bir toplantı yapıldı.



Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu'nun aktardığına göre; RTÜK’ten sorumlu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un da katıldığı toplantıda RTÜK, televizyon ve dizi sektöründen misafirlerine üzerlerinde ‘Akıllı işaretler’, ‘Medya Okuryazarlığı, ‘Kalite Politikamız’, ‘Vizyonumuz’, ‘Misyonumuz’, ‘RTÜK Çocuk’, ‘RTÜK Hakkında’, ‘İyi Uykular Çocuklar’ ve ‘RTÜK İletişim Merkezi’ yazan, mini kitaplıktaki kitapla, paketlenmiş çikolata seti hediye etti.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET



RTÜK davet etti, dizi sektörü içini döktü



İnternetteki dijital platformları RTÜK denetimine alınınca, Netflix’in Türkiye’den çıkıp çıkmayacağının tartışıldığı, televizyon kanallarında yeni yayın döneminin başladığı şu günlerde sürpriz bir toplantı yapıldı. Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin’in ev sahipliğinde İstanbul’da yapılan toplantıya, Netflix Türkiye Temsilcisi, Puhu TV ve Blu TV ile Yapımcılar Derneği yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda dizi yapımcısı katıldı.



RTÜK’ten sorumlu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un da katıldığı toplantıda RTÜK, televizyon ve dizi sektöründen misafirlerine üzerlerinde ‘Akıllı işaretler’, ‘Medya Okuryazarlığı, ‘Kalite Politikamız’, ‘Vizyonumuz’, ‘Misyonumuz’, ‘RTÜK Çocuk’, ‘RTÜK Hakkında’, ‘İyi Uykular Çocuklar’ ve ‘RTÜK İletişim Merkezi’ yazan, mini kitaplıktaki kitapla, paketlenmiş çikolata seti hediye etti.



31 kişi katıldı



Televizyon dünyası ve dizi sektöründen 31 kişinin hazır bulunduğu toplantıya kimler katılıp, RTÜK’le yaşadıkları sorunlar ve beklentilerini dile getirdi? İşte o isimler: Acun Ilıcalı, Ali Gündoğdu, Ata Türkoğlu, Ayşegül Kılıç Hocaoğlu, Ayşe Su Zorlutuna, Birol Güven, Burak Sağyaşar, Burhan Gün, Can Birsay, Can Özcanlı, Emine İnci Gülen Oarr, Faruk Turgut, Gani Müjde, Hakan Tokyay, Halil Mithat Özbek, Hayri Aslan, Kerem Çatay, M. Fatih Aksoy, Mehmet Bozdağ, Mehmet Sinan Tuncer, Mustafa Alp Güler, Necati Akpınar, Nilgün Sağyaşar, Osman Sınav, Özkan İpek, Saner Ayar, Selim Arvas, Süreyya Önal, Şükrü Avşar, Türker İnanoğlu ve Uğur Veli.



BAŞKAN ŞAHİN: TV SEKTÖRÜYLE ORTAK NOKTADA BULUŞACAĞIZ



Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun ev sahipliğinde, İstanbul’da televizyon ve dizi sektöründen 31 kişinin katıldığı toplantıdan sonra, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’le telefonla konuştum. İstanbul’dan Ankara’ya mutlu ve umutlu döndüğünü vurgulayan Şahin’in toplantıya dair söyledikleri şunlar oldu:



“Sağ olsun bu tür iletişime çok önem veren, bize hep yardımcı olan ve önümüzü açan Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Ersoy da katıldı toplantıya. Karşılıklı iletişim içerisindeydik. Onlar, taleplerini dile getirdi, biz notlarımızı aldık. Çok önem verdiğim böyle toplantılarda konuşulanlar, alınan kararlar orada kalmıyor. Her talebi deşifre edip, daha sonra madde madde uygulamaya geçiyoruz. Yapımcılara şunu söyledim: Sizi seviyoruz. Bu yolu beraber yürüyeceğiz. Siz, bize doğru geleceksiniz, biz, size... Ortak bir noktada buluşacağız.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN



RTÜK davet etti, dizi sektörü içini döktü!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin