RTÜK davasında yeni karar!

Eski üst kurul üyelerinin, 'görevi kötüye kullanmak' suçuyla yargılandığı davada, yeni bir karar alındı.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK davasında yeni karar!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun ve eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da aralarında bulunduğu 6'sı eski 8 üst kurul üyesinin, ''görevi kötüye kullanmak'' suçlamasından yargılandığı davada, dosya, esastan incelemeye alındı.



Mahkeme değişikliği nedeniyle Ankara 19. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davaya, müdahil Cengiz Özdiker ve avukatı Nadire Özkaya ile sanık avukatları katıldı.



Duruşmada söz alan Avukat Özkaya, yargılama sürerken yapılan yasa değişikliği ile davaya müdahale edildiğini, 2006'dan bu yana hak aramak zorunda bırakıldıklarını iddia etti.



Davanın, 'deneme tahtasına' döndürüldüğünü, doğal yargıç ve hukuk ilkesinin zedelendiğini savunan Özkaya, dosyanın, hızla sonuçlandırılması talebinde bulundu.



Hakim Sait Çağlar'ın, "dava dosyasında bulunan, eski RTÜK üyesi AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ile ilgili evrakın ayrılmasına" ilişkin görüşünü sorduğu, Özkaya ve sanık avukatları, "takdir mahkemenin" dedi.



"Kararın gecikmemesi için evrak ayrıldı"



Sanıklar Taha Yücel, Davut Dursun, Zahid Akman ve Abdulvahap Darandeli'nin avukatları, daha önce müvekkilleri hakkında bulundukları, 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması' talebinden vazgeçtiklerini belirtti.



Dosyanın esastan incelenmeye alınmasına karar veren Hakim Sait Çağlar, dava dosyasında bulunan, eski RTÜK üyesi AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ile ilgili evrakın ayrılarak, ayrı bir esasa kaydedilmesine ve yargılamanın, yeni dosya üzerinden yürütülmesine karar verdi.



Hakim Çağlar, 'evrakın ayrılması kararını, dosyanın karara bağlanmasının gecikmemesi' açısından aldığını ifade etti. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin