RTÜK Başkanlığına yeniden Ebubekir Şahin seçildi. Ebubekir Şahin kimdir? İşte hayatı ve kariyeri

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) başkanlık seçimi için yapılan Üst Kurul toplantısındaki oylamada Ebubekir Şahin yeniden RTÜK Başkanlığına seçildi. İşte ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK Başkanlığına yeniden Ebubekir Şahin seçildi. Ebubekir Şahin kimdir? İşte hayatı ve kariyeri

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre bugün başkanlık seçimi için yapılan Üst Kurul toplantısını Başkanvekili Orhan Karadaş yönetti.

Yapılan oylamanın sonucunda Ebubekir Şahin, yeniden RTÜK Başkanlığına seçildi.

Orhan Karadaş ise yeniden Başkanvekili oldu.

"TOPLUMSAL VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZE SAYGILI YAYINLAR İÇİN MÜCADELE ETTİK"

Yeniden seçilen Şahin yaptığı konuşmada TBMM'deki üye seçimlerinde kendisini yeniden aday gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve destek veren herkese teşekkür etti.

Dört yılı aşkın süredir yürüttüğü RTÜK Başkanlığı döneminde hayata geçirilen çalışmalara değinen Şahin, "Kırmızı çizgilerimizden taviz vermedik. Milli güvenliğimizi ön planda tutarak, yayınlarda terör ve terör propagandasına asla geçit vermedik. Toplumsal ve kültürel değerlerimize saygılı yayınlar için mücadele ettik. Kadın, çocuk, engelli ve yaşlı bireylerimizi önceleyen yayın içerikleri için sürekli çalıştık." dedi.

Yaptırım gücünü kullanmayı geri plana atarak diyaloğu öncelediklerini belirten Şahin bütün ikaz ve hatırlatmalara rağmen yanlışta ısrar edenlere de "dur" dediklerini söyledi.

RTÜK Başkanlığına yeniden Ebubekir Şahin seçildi. Ebubekir Şahin kimdir? İşte hayatı ve kariyeri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un himayesinde İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde 27 Ekim'de "3. Medya Buluşmaları"nı gerçekleştireceklerini bildiren Şahin, şunları ifadeleri kullandı:

Ulusal ve uluslararası yayıncılarımızın üst düzey yöneticileriyle yapacağımız çalışma toplantısında hem yeni döneme 'merhaba' diyecek hem de hassas olduğumuz konu başlıklarını kendileriyle paylaşacağız. Yeni dönemin ülkemize, milletimize, yayın dünyamıza ve Üst Kurulumuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

EBUBEKİR ŞAHİN KİMDİR?

1974, Çayeli doğumlu Ebubekir Şahin 49 yaşındadır. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nü tamamlayan Şahin 2002'de Gazetecilik Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yaptı.

Sırasıyla, İçişleri Bakanlığı, TBMM, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik yapmıştır. Anadolu Ajansında Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı (2015-2016) ve Müsteşar (2016-2017) olarak görev yapmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 16 Ekim 2017 tarihinde yapılan seçim sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisi kontenjanından RTÜK Üyeliğine seçildi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin