RTÜK Başkanı: Gezi Parkı olayları ile ilgili 4-5 kanala ceza verdik!

RTÜK Başkanı Davut Dursun, ''Gezi Parkı olaylarıyla ilgili şiddete özendirmeyle ilgili cezalar verildi'' dedi.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK Başkanı: Gezi Parkı olayları ile ilgili 4-5 kanala ceza verdik!

RTÜK Başkanı Davut Dursun, düzenlediği basın toplantısında Gezi Parkı olayları ile ilgili verilen cezalar hakkında açıklamalarda bulundu.



Dursun, yarın itibariyle başkanlık görevine son vereceğini belirterek, önümüzdeki hafta RTÜK yeni başkanının seçileceğini söyledi.



Sayısal yayıncılık çalışmalarının başladığını ifade eden Davut Dursun, “Türkiye, Kasım ayından itibaren sayısal yayıncılığa geçmiş olacak. İlk olarak 1 Kasım 2013’te Ankara’da faaliyete başlayacağız” diye konuştu.



Üst Kurul’un programları yayından önce denetleme yetkisinin olmadığına dikkati çeken Dursun, yayımdan önce yapılan denetimlerin sansür olduğunu dile getirdi. Seçim döneminde yayınların RTÜK tarafından yapıldığını ifade eden Dursun, denetim sonucunun Yüksek Seçim Kurulu ilkelerine göre yapıldığını kaydetti. Davut Dursun izleyicilerden gelen şikayetlerin ise en çok dramatik dizilere yönelik olduğuna işaret etti.



“GEZİ PARKI OLAYLARINDA 4-5 KANALA ŞİDDETİ ÖZENDİRME CEZASI VERDİK”



Gezi parkı olayları sırasında uygulanan müeyyidelere ilişkin de konuşan Dursun, “Gezi Parkı olaylarında 4-5 televizyon kanalına şiddeti özendirme cezası verdik. Halk TV’ye verilen 146 bin TL’lik cezanın Gezi Parkı olayları ile alakası yoktur. Verilen ceza kanalın 13 ve 17 Nisan tarihli yayınlarına ilişkindir” dedi.



Kamu spotları konusunda bir karışıklık yaşandığını söyleyen Dursun, Bakanlıkların kamu spotlarına ilişkin zorunlu yayın kanunları çıkardıklarını bildirdi.



‘RTÜK’te kira saltanatı’ şeklindeki haberlere cevap veren Dursun, Üst Kurulu üyelerine kira yardımı verilmediğine dikkati çekerek, “Üyelerine tahsis amaçlı kiraladığımız yerlere kira yardımı yapmıyoruz. Kurul kararıyla kira miktarı düşürüldü. Her üye için 2 bin 500 TL seviyesine çekilmiştir. Ankara’da 2 daire var. Bunlardan bir tanesi başkan ve diğeri de başkan vekillerine verilmiştir” şeklinde konuştu.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin