RSF'den açıklama: 'Anayasa Mahkemesi Dündar ve Gül’ü Tahliye Etmeli'

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
RSF'den açıklama: 'Anayasa Mahkemesi Dündar ve Gül’ü Tahliye Etmeli'

Paris merkezli uluslararası basın özgürlüğü kuruluşu, gazete avukatlarının 7 ve 16 Aralık’ta Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları başvurulardan tahliye kararı verilmesini umduğunu bildirdi.



Dündar ve Gül’ün mesleklerinin gereğini yerine getirdikleri için bir aydır tutuklu olduklarını hatırlatan RSF Doğu Avrupa ve Orta Asya Bürosu yetkilisi Johann Bihr, “Her geçen gün bu skandal daha da tahammül edilemez bir noktaya varıyor. Gazetecilerin derhal tahliye edilmesini ve haklarında ileri sürülen anlamsız suçlamalarının geri çekilmesini güçlü bir şekilde talep ediyoruz” dedi.



Türkiye istihbaratının silah yüklü TIR’ları Suriye’ye gönderdiklerini kamuoyunun gündemine taşıdıkları için Dündar ve Gül’ün müebbet hapsi isteniyor. Cumhuriyet gazetesi yetkililerini “casusluk”, “terör örgütüne yardım ettikleri” ve “devlet sırrına dair bilgileri yayımladıkları” iddiasıyla suçlanıyor.



Cumhuriyet gazetesi, medya dalında RSF’nin 2015 Basın Özgürlüğü Ödülü’nü almıştı. Can Dündar, Erdem Gül ve Türkiye’de tutuklu bulunan diğer gazetecilerin tahliye edilmesine, Türkçe, İngilizce ve Fransızca olarak kaleme alınan bir imza kampanyası da başlatıldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin