RSF heyeti gazeteci Geerdink için Diyarbakır’da!

RSF, Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink davası için Diyarbakır’a geldi.

Google Haberlere Abone ol
RSF heyeti gazeteci Geerdink için Diyarbakır’da!

Uluslararası düzeyde medya özgürlüğünü savunan Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink hakkında sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımlar nedeniyle hapis istemiyle davayı izlemek için Diyarbakır’da bulunuyor.



RSF Avrupa Bürosu temsilcisi Johann Bihr ve Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, 6 Ocak’ta evinden gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alındıktan sonra aynı gün serbest bırakılan Geerdink’in Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağı davayı izleyecek.



RSF Geerdink’in davasını izliyor



Kurdish Matters sitesi üzerinden Kürt meselesi ile ilgili haberlerini yayınlanan ve Diken haber sitesinin de yazarları arasında yer alan Geerdink’in yarın (8 Nisan) başlayacak olan yargılamada Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2 maddesi uyarınca beş yıla kadar hapsi istemiyle yargılanacak.



2006’dan beri Türkiye’de ve 2012’den beri Diyarbakır’da yaşayan gazeteci Geerdink’in Roboski üzerinden, Kürt sorunu, koruculuk, kaçakçılık, faili meçhul cinayetler ve köy boşaltmalarını anlatan "De Jongens Zijn Dood" (Çocuklar Öldü) adlı kitabı bulunuyor.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin