'Röportaj yaptığı kişiler gazetecilere mi zimmetleniyor?'

Gazeteci Cüneyt Özdemir, basın tarihinin en ilginç davalarından biriyle karşı karşıya...

Google Haberlere Abone ol
'Röportaj yaptığı kişiler gazetecilere mi zimmetleniyor?'

Bakırköy Başsavcıvekili İdris Kurt dün basın tarihine geçecek bir soruşturma başlattığın duyurdu. Savcı Kurt, “Güneş” isimli bir gazetenin 10 Eylül 2015 tarihli nüshasının 1. sayfasına konan bazı iddiaları ‘ihbar’ kabul ederek, Doğan Medya Grubu hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla re’sen soruşturma açmıştı.



Söz konusu gazete tarafından kurgulanan ve savcı Kurt tarafından soruşturmaya konu edilen iddialardan biri de gazeteci Cüneyt Özdemir ile ilgiliydi. Özdemir’in, CNN Türk televizyonunda yayınlanan 5N1K programında yayınlanan bir röportajında ‘terör örgütü propagandası yaptığı’ iddia ediliyordu.



Neydi bu röportaj?



Kamuoyunda daha sonra ‘kırmızı fularlı kız’ olarak anılacak olan 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil Gezi Parkı protestolarının sürdüğü haziran 2013’te Antalya’daki bir gösteriye katılmış; bu eylemden 4 ay sonra gözaltına alınmış; boynundaki kırmızı fular ‘örgüt sembolü’ kabul edilerek tutuklanmış ve  4 ay hapis yattıktan sonra şubat 2014’te tahliye edilmişti. Tüm Türkiye ‘kırmızı fularlı kız’ olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil’i konuşurken, 12 Şubat 2014’te Cüneyt Özdemir 5N1K programında onunla bir röportaj yaptı. Bu röportajdan 4 ay sonra ise Ayşe Deniz Karacagil’in “ PKK ’ya katıldığı” duyuldu.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin