Romen gazetecilerden sansür ve baskıya mektuplu tepki!

Romanya'nın önde gelen gazetecileri, Türkiye'de medya çalışanlarına yönelik baskı ve internete sansür getiren yasayı protesto için mektup yazd

Google Haberlere Abone ol
Romen gazetecilerden sansür ve baskıya mektuplu tepki!

Romanya'nın önde gelen gazetecileri, Türkiye'de medya çalışanlarına yönelik baskı ve internete sansür getiren yasayı protesto için mektup yazarak, Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Ömür Şölendil'e sundu.



Ülkenin önde gelen haber kanallarından Antena 3 Genel Yayın Yönetmeni Adrian Ursu ve beraberindeki gazeteciler, Türkiye'de medyaya yönelik baskı ve sansüre tepki gösterdi. Türk Büyükelçiliği'ni ziyaret eden gazeteciler, tepkilerini Büyükelçi Ömür Şölendil'e mektupla bildirdi.



Romen medya mensuplarının, basın ve internete sansürün her türlüsüne karşı olduğu anlatılan mektupta, "İnternet erişimine uygulanacak sansür ve basına yapılan baskılar diyalog ortamından monolog ortamına geçiş demektir. İnsanların özgür düşüncelerini rahatça paylaşabildiği, temel hak ve özgürlüklere saygılı bir Türkiye beklentisi içindeyiz. Baskı ve sansüre karşı olanların yanındayız." ifadelerine yer verildi. (CİHAN)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin