Roj TV kapatıldı!

Danimarka'da mahkeme NUÇE TV ve ROJ TV'nin bulunduğu üç televizyon kanalının yayın lisanslarını iptal etti.

Google Haberlere Abone ol
Roj TV kapatıldı!

Kopenhag Eyalet Mahkemesi’nde bu sabah saatlerinde görülen davada, Mezopotamya Brodcasting’e ait televizyon kanallarının hepsinin yayın lisansı iptal edildi. 



Şirketler 5 milyon Danimarka Kronu para cezasına çarptırdı. Mahkeme aynı zamanda kararı ile Danimarka basın tarihinde bir ilke imza attı. Ülke tarihinde ilk kez bir basın kuruluşu için bu kadar yüksek bir para cezası verilmiş oluyor. 



Karar ile MMC, NUCE TV ve ROJ TV ’nin yayın lisansları iptal edildi. 



Gelişmelere ilişkin ANF’ye bilgi veren gazeteci Amed Dicle, itiraz konusunda neler yapılacağını avukatların netleştireceğini de söyledi. 



Savcılığın şirketlerin tamamen kapatılması yönünde görüş bildirdiğini de vurgulayan Amed Dicle, “Mahkeme ise verdiği bu kadar yüksek para cezası ile aslında savcılığın kararını onaylamış bulunuyor” tespitini yaptı. 



Söz konusu kararın, 2012’de görülen karardan daha ağır olduğunu da vurgulayan Dicle, bir süredir Mezopotamya Brodcasting’in hesaplarının dondurulduğunu, farklı engellemeler olduğunu da sözlerine ekledi. Verilen para cezasının şu anda ikinci derecede önemli olduğunu belirten Dicle, “Şu anda yayın lisansımız iptal edildi” dedi. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin