Rock grupları AIDS'e savaş açtı

AIDS’e karşı çalışmalarıyla bilinen RED örgütü, rock grupları ile işbirliği yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Rock grupları AIDS'e savaş açtı

AIDS’e karşı çalışmalarıyla bilinen RED örgütü, rock grubu U2 ve Bank of America AIDS ile savaşmak üzere yeni bir işbirliği imzaladı. Buna göre 2 Şubat’ta  Super Bowl’da  U2’nun 'Invisible' adlı yeni şarkısını tanıtacak. Bu şarkı yayına girdiği andan itibaren 24 saat içerisinde iTunes’dan ücretsiz indirilebilecek. Her indirme işlemi için Bank of America 1 dolar olmak üzere, dünyanın en fakir ülkelerindeki on milyonlarca insana hayat kurtaran HIV/AIDS tedavi, test ve önleyici hizmetler sağlayan Küresel AIDS, Verem ve Sıtma  İle Savaş Fonu’na toplamda 2 milyon dolara kadar bağışta bulunmuş olacak. Bank of America’nın Küresel Fona yatırmak üzere ayrıca 10 milyon dolar değerinde tahhüdü bulunuyor.



RED, U2 grubunun solisti Bono ve Bobby Shriver tarafından şirket bağışlarını AIDS ile savaşa yönlendirmek amacıyla 2006 yılında kuruldu ve söz konusu Küresel Fon için halihazırda 240 milyon doları aşkın kaynak yarattı. Bank of Amerika’nın sağlayacağı ilave finansman RED’in bu zamana kadar topladığı fonunun çeyrek milyar doları aşmasına yardımcı olacak.



U2 grubunun solisti ve RED'in kurucularından Bono, "Bank of America’nın Küresel Fonun AIDS’i ortadan kaldırmaya yönelik çabalarına katkıda bulunmak üzere bir (RED) ortağı olması harika bir haber. Bu sadece milyonlarca dolar sağlamakla kalmayıp,  aynı zamanda da bilinç uyandıracak ve halihazırda 35 milyon insanın canını almış olan bu hastalığa bir son vermeye yönelik bir kamu baskısı oluşturacak ve oyunun kurallarını değiştirecek nitelikte bir girişim. Ayrıca Bank of America 10 milyon dolar tutarındaki taahhüdü Gates Vakfının, SAP’ın  ve Afrika’daki Motsepe Ailesinin toplam 22 milyon dolar tutarında bağış yapmasını sağladı" şeklinde konuştu.



Bank of America Genel Müdürü  Brian Moynihan "Bank of America, geniş müşteri tabanında ve 240.000’den fazla çalışanında farkındalık yaratmak suretiyle 2015 yılına kadar HIV virüsünün anneden çocuğa geçme yoluyla bulaşmasının tamamen önüne geçmeye yönelik küresel çabalarını sürdürüyor. Bankamız yaklaşık 5.100 bireysel bankacılık şubesi ve 16.300 ATMsi ile Birleşik Devletlerdeki her iki haneden birisine hizmet vermekte olup dünyadaki en çok ziyaret edilen internet sitelerinden birisine ve 30 milyondan fazla internet bankacılığı kullanıcısına ve 14 milyon mobil kullanıcıya sahip.Tam da bütün kaynaklarımızı Birleşik Devletler’deki ve dünya genelindeki müşterilerimize hizmet etmeye adamışken, bu olanakları AIDS ile savaş halinde olan RED’e ve küresel sağlık topluluğuna sunabiliyoruz. Daha da önemlisi, müşterilerimizi ve çalışanlarımız da bu savaşa katılmaya teşvik ediyoruz" dedi.



RED fonları –Gana, Kenya, Lesoto, Ruanda, Güney Afrika, Swaziland, Tanzanya ve Zambiya’dan oluşan sekiz Afrika ülkesinde AIDS ile savaşıyor ve HIV virüsünün anneden çocuğa geçme yoluyla bulaşmasını sona erdirmeye ve AIDS’ten kurtulmuş bir kuşak elde etmeye odaklanarak tedavi, test, önleme ve bakım hizmetleri sağlayan HIV/AIDS bağışlarını desteklemek için kullanılıyor. RED tarafından toplanmış olan 240 milyon doları aşkın bağışların yüzde yüzü RED tarafından masraflar için hiçbir kesinti yapılmaksızın yerinde sağlanan hizmetlerde kullanılmak üzere doğrudan Küresel Fona aktarılıyor. RED’in Bank of America’dan Starbucks’a, Apple ve diğerlerine uzanan ortakları, BM Milenyum Kalkınma Hedefleri gereğince, 2015 yılına kadar HIV virüsünün anneden çocuğa geçme yoluyla bulaşmasının tamamen önüne geçmeye yönelik küresel bir baskı yaratmak üzere birleşmişlerdir.



Küresel AIDS, Verem ve Sıtma  İle Savaş Fonu İcra Direktörü Mark Dybul "AIDS’i ortadan kaldırmayı amaçlayan savaşımıza bu çok ihtiyaç duyulan kaynağı ve farkındalığı sağlayamaya yönelik bu yenilikçi ortaklık için Bank of America’ya, (RED)’e ve U2’ya teşekkür etmek isteriz. Bu ortaklığın önümüzdeki yıllarda çok güzel sonuçlar elde edeceğine çok eminim" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin