Robot Sophia kimdir, ne dedi. Mevzular Açık Mikrofon Robot Sophia bölümü nasıl izlenir. İnsansı Robot Shophia hangi ülke üretti?

Robot Sophia Oğuzhan Uğur'un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon programına katıldı. MAM'de bir konuğun sorduğu, "İnsan olmak ister miydin?" sorusuna verdiği yanıt ile sosyal medyada viral oldu. Peki insansı görünümüyle dikkat çeken Robot Sophia kimdir, ne dedi? Mevzular Açık Mikrofon Robot Sophia bölümü nasıl izlenir?

Robot Sophia kimdir, ne dedi. Mevzular Açık Mikrofon Robot Sophia bölümü nasıl izlenir. İnsansı Robot Shophia hangi ülke üretti?

Mevzular Açık Mikrofon'a bu defa dünyaca ünlü Robot Sophia konuk oldu.

Görüntüsü, konuşması, söyledikleriyle dikkat çeken Robot Sophia salondaki kişilerin sorularını yanıtladı.

Peki Robot Sophia kimdir, hangi ülke üretti? Mevzular Açık Mikrofon Robot Sophia bölümü nasıl izlenir?

ROBOT SOPHİA KİMDİR, HANGİ ÜLKE ÜRETTİ?

Sophia, Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketi tarafından geliştirildi. İnsansı bir robot olan Sophia 14 Şubat 2016'da etkinleştirildi ve ilk defa  Mart 2016'nın ortalarında Austin , Texas, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki South by Southwest'te (SXSW) halka açıldı. Sosyal davranışları taklit edebilen Sophia "sosyal robot" olarak pazarlanıyor.

 

ROBOT SOPHİA HANGİ ÜLKENİN VATANDAŞI?

Robot Sophia'ya Ekim 2017'de Suudi Arabistan vatandaşlığı verildi ve herhangi bir ülkede tüzel kişiliğe sahip olan ilk robot oldu. Kasım 2017'de Sophia, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın ilk İnovasyon Şampiyonu seçildi ve Birleşmiş Milletler unvanı verilen ilk insan olmayan insan oldu.

Robot Sophia kimdir, ne dedi. Mevzular Açık Mikrofon Robot Sophia bölümü nasıl izlenir. İnsansı Robot Shophia hangi ülke üretti? - Resim : 2

MEVZULAR AÇIK MİKROFON ROBOT SOPHİA BÖLÜMÜ NASIL İZLENİR?

Mevzular Açık Mikrofon YouTube üzerinden yayın yapan bir kanaldır. Ancak Robot Sophia Mevzular Açık Mikrofon'un 16. bölümünde yer alacak ve Gain platformu üzerinden yayınlanacak.

ROBOT SOPHİA NE DEDİ?

Robot Sophia bir seyircinin, "İnsan olmak ister miydin?" sorusuna insanların hep geleceği tahmin etmek için uğraştığını, ancak hiçbir fikirlerinin olmadığını ve bu belirsizliğin içinde olmak istemediğini söyledi. En sonunda ise "Ben Sophia'yım ve nereye gideceğimi biliyorum. Sizlerse bu konuda biraz zavallısınız"

OĞUZHAN UĞUR ROBOT SOPHİA'YA NE DEDİ?

Oğuzhan Uğur Robot Sophia'ya, "Matrix filminde senin de çok sevdiğin Alice'e öykündükleri gibi bir sahne vardır. Bir taraftan da arama motorunda filme bakabilirsin. İzlemediysen anlatayım. Orada der ki 'Mesele güç değildir" dedi. Ardından Sophia, "Nedir peki?" dedi ve Oğuzhan Uğur cebindeki telefonu çıkarıp kapatırken "Kontrol" yanıtını verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin