Rize'de eşini öldüren Ramazan Dursun ilk kez hakim karşısına çıktı. Dursun, müebbet hapis cezasına çaptırıldı

Rize'de eşini darbederek öldüren Ramazan Dursun ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Dursun 'eşe karşı kasten eziyet çektirerek öldürmek' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' etmekle suçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Rize'de eşini öldüren Ramazan Dursun ilk kez hakim karşısına çıktı. Dursun, müebbet hapis cezasına çaptırıldı

Olay, 10 Haziran'da Çarşı Mahallesi'nde meydana geldi. Ramazan Dursun tartıştığı eşi Özlem Dursun'un eşine yüzüne yumruk atıp, darp etti, kendisini de bıçakla yaraladı. Eşinin yaralı haldeki fotoğraflarını çeken Dursun, 'Kızını yaraladım, başında ölmesini bekliyorum, gel al' yazarak, WhatsApp'tan kayınvalidesine gönderdi. Kadının yakınlarının ihbarıyla eve gelen sağlık ekipleri, Özlem Dursun'u Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Özlem Dursun, bir gün sonra hayatını kaybetti. Tedavisi sonrası gözaltına alına Ramazan Dursun, tutuklandı.

Rize'de eşini öldüren Ramazan Dursun ilk kez hakim karşısına çıktı. Dursun, müebbet hapis cezasına çaptırıldı

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Ramazan Dursun hakkında 'eşe karşı kasten eziyet çektirerek öldürme' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İlk duruşmaya, Ramazan Dursun, Özlem Dursun'un avukatı Yağmur Zaman, annesi Saadet Karabulut, babası Mehmet Sancar, erkek kardeşi Yasin Sancar ile arkadaşları, tutuklu sanığın ağabeyi Ahmet, annesi Melek ve engelli kardeşi Hızır Dursun ile avukatı Fatma Fatoş Karaosmanoğlu katıldı.

'2 TOKAT VE 5 YUMRUK ATTIM'

Duruşmada savunma yapan Ramazan Dursun "Beni aldatıp aldatmadığını sordum. Bu sebeple aramızda tartışma çıktı. Eşim kesinlikle beni aldatmadığını söyledi. Ancak ben sinirlenerek, 2 tokat attım ve evimizdeki boş bir odaya geçip, biraz esrar kullandım. Daha sonra aldığım alkolün etkisiyle sinirlendiğim için 5 kez yumruk attım. Eşim yere düşünce yaptığıma pişman oldum ve bıçakla kendi kendime zarar verdim" dedi.

'YATAĞA YATIRDIM, CANLIYDI'

Darp sonrası eşini kucağına alarak yatağa yatırdığını anlatan Dursun, "Bir süre sonra eşim doğrulmak istedi, yardım ettim. Kendisini hastaneye götürmek istediğimi söyleyince, başımın belaya girebileceğini söyleyerek talebimi reddetti. Kendisini yatak odasına götürmemi istedi. Kucağıma aldım ancak alkol ve uyuşturucu etkisi altında olduğumdan yatak odası girişinde ayağım takılınca, eşimle birlikte düştük. Sonrasında onu yatağına yatırdım. Eşim o esnada canlıydı. O esnada da ekipler geldi. Eşimi bilerek öldürmedim, eşimi çok seviyordum. Yaptığımdan dolayı pişmanım. Cezama razıyım. Gerekirse kendimi öldürürüm" dedi.

Duruşmada dinlenen Özlem Dursun'un annesi Saadet Karabulut da "Her şeyi planlayarak yaptı. Benim kızım nefes almıyor, o da almasın. 3 çocuk geride kaldı, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

'BABAM ANNEM İLE BANA ŞİDDET UYGULARDI'

Olay günü yaşananları anlatan çiftin oğulları Recep Dursun (16) ise "Babam eve geldiğinde sinirliydi. Anneme vurdu, sonra polisler geldi. Mutfaktan bıçak aldığını gördüm. Bana kendi fotoğrafını koridorda çektirdi. Annem o esnada yatak odasındaydı. Annemin hareketsiz yattığını fark edince babama haber verdim. Sonrasını bilmiyorum. Babam zaman zaman anneme de bana da şiddet uygulardı" dedi.

Savcı, sanık ve avukatların yaptığı savunmanın ardından mütalaasını mahkemeye sundu. Mahkeme heyeti, ilk duruşmada Ramazan Dursun'u 'eşe karşı kasten eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbede, 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçundan da 5 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

Rize'de eşini öldüren Ramazan Dursun ilk kez hakim karşısına çıktı. Dursun, müebbet hapis cezasına çaptırıldı - Resim : 2

Kaynak: DHA
Etiketler kadın cinayeti rize
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin