Riskli yapı sahipleri dikkat. Haberiniz yokken eviniz için yıkım kararı alınabilir

Yeni çıkarılan Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili vatandaşlara çok önemli uyarılar yapan hukukçu Şeref Kısacık MedyaTava TV’ye konuştu ve riskli yapı sahibi olanlara seslendi. Kısacık, riskli yapı sahibi olan kişilerin e-tebligatlarını kontrol etmeleri gerektiğini aksi takdirde haberleri yokken yıkım kararının alınabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

7 Kasım 2023 tarihinde 6306 sayılı ‘Kentsel Dönüşüm Yasası’nda önemli değişiklikler yapıldı ve bu değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Neden böyle bir değişikliğe gidildi ve yasanın yeni düzenlemeleri vatandaşa nasıl yansıyacak sorularını Avukat Şeref Kısacık MedyaTava TV’ye verdiği özel röportajda cevapladı.

İdari yargılama sürecini hızlandıran yeni düzenlemeler ile Kentsel Dönüşüm başkanlıklarının kurulmasıyla, belediyelerin yetki alanından çıkarıldığını ifade eden Kısacık, riskli yapı tespiti yapılmasını ve tahliyeyi engelleyenlere uygulanacak olan yaptırımları kapsayan bir yasanın hayata geçirildiğini söyledi.

Riskli yapı tespitinin tebliğinin artık e-tebligat olarak vatandaşlara ulaştırılacağını duyuran Kısacık; riskli yapı sahibi olan kişilerin e-tebligatlarını kontrol etmeleri gerektiğini aksi takdirde haberleri yokken yıkım kararının alınabileceğini hatırlattı.

Çok tartışılan yeni ‘Kentsel Dönüşüm Yasası’nın içeriği hakkında merak edilenleri MedyaTava TV Youtube kanalında izleyebilirsiniz.

Etiketler konut arsa hukuk
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin