Rihanna'dan sonra Tiesto, The Prodigy, Snoop Dogg, Iron Maiden, Placebo geliyor

01 Mayıs – 30 Ağustos arasına yayılan 120 günlük bir müzik maratonu! İşte Pozitif Live tarafından gerçekleşecek olan Vodafone İstanbul Calling'in detayları...

Google Haberlere Abone ol
Rihanna'dan sonra Tiesto, The Prodigy, Snoop Dogg, Iron Maiden, Placebo geliyor

Yaz Sezonu Boyunca En Büyük İsimler Tek Bayrak Altında Buluşuyor!



Bugün basına duyurulan etkinliğin detayları şöyle:



Onlarca dünya starı, 20’ye yakın etkinlik, şehre yayılan pek çok önemli mekanda konser, panel, atölye çalışmaları, partiler ve daha pek çok fazlası bu sene festival bünyesinde şehri ele geçirecek. Vodafone ana sponsorluğu ve Garanti Bankası resmi sponsorluğunda dört aya yayılan ve farklı müzik türlerini bünyesinde barındıracak olan festival 2013 yazında Türkiye’nin kültür-sanat gündemine oturmaya hazırlanıyor.



İstanbul’da son yıllarda giderek yükselen “merak uyandıran şehir” imajını , müziğin gücü ile birleştiren bu festivalde BJK İnönü Stadyumu ve Parkorman gibi mekanların yanı sıra Babylon, Babylon Lounge, Salon İKSV, Milk Gallery, SAE, Maçka Parkı, Göztepe Parkı ve Pera Müzesi gibi mekanlar da yan etkinlikler için kullanılacak.



Pozitif Live Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yegül konuyla ilgili “Pozitif Live olarak misyonumuz izleyecilere özgün deneyimler sunmak. Bildiğiniz gibi son yıllarda, ülkemizdeki müzik ve eğlence sektörü baş döndürücü bir hızla büyüyor. Bu sene yepyeni bir festivale imza atıyoruz! İstanbul’da bugüne kadar gerçekleşmiş en uzun soluklu festivali olmaya aday Vodafone Istanbul Calling, 1 Mayıs – 30 Ağustos arasına yayılan 120 günlük bir müzik maratonu olacak. Organize edilen tüm bu etkinlikler İstanbul’un bir “hot –spot” yani dünya çapında yer edinebilecek bir kültür / sanat başkenti haline dönüşmesine katkı sağlıyor. Bu katkıda yanımızda olan Vodafone, Garanti Bankası ve BJK Yönetimi’ne teşekkür ediyoruz” sözlerini iletti.



Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman konuşmasında Beşiktaş İnönü Stadyumu’nun bu etkinlik serisine ev sahipliği yapmış olmanın verdiği gururun yanı sıra, 110 yıldır Türk sporuna verdikleri katkının yanı sıra bu tarz etkinliklerde de yer almanın sanata verdiklerin değerin göstergesi olduğunu iletti.



Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:



 “Vodafone olarak, teknolojik yatırımlarımızın yanı sıra müzik, sinema, tiyatro gibi kültür-sanatın farklı alanlarına da önemli yatırımlar yapıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışından önemli kültür-sanat aktivitelerinin ülkemizde daha geniş kitlelerle buluşmasına katkı sağlıyoruz. Şimdi de İstanbul kültür-sanat hayatına yepyeni bir soluk getireceğine inandığımız Vodafone Istanbul Calling’e adımızı veriyoruz. İstanbul, Türkiye’nin en önemli markası. Vodafone olarak, İstanbul’un ‘dünya markası’ olarak yükselmesi adına yatırımlar yapıyor, kitlesel organizasyonları destekliyoruz. 3 yıldır İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı ‘nın iletişim sponsoru olarak destekliyoruz. Geçen yıl ise 34. kez koşulan, Türkiye’nin en geniş katılımlı kitlesel etkinliği Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’na adımızı vererek önemli bir adım daha attık. Bu desteğimizin İstanbul’u spor alanında da dünya başkentleri arasına sokarak 2020 olimpiyat adaylığı yolunda önünü açacağına inanıyoruz. Şimdi de bir başka geniş kitlesel organizasyona adımızı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vodafone Istanbul Calling, 4 aya yayılarak en uzun soluklu şehir festivali olacak. Pek çok dünya starı, şehrin çeşitli noktalarında konserler verecek, İstanbullulara unutamayacakları bir yaz yaşatacak. İstanbullu sanatseverlere unutulmaz deneyimler sunacak Vodafone Istanbul Calling, bize büyük heyecan veriyor. Bu heyecanımızı tüm İstanbullularla paylaşmak ve onlara sunacağımız ayrıcalıklar ile bu heyecana ortak olmalarını sağlamak istiyoruz. Vodafone Cep Nakit Kart kullanıcıları, festival süresi boyunca Vodafone Istanbul Calling etkinlikleri ve tüm İstanbul’da Cep Nakit Kart kullanarak yaptıkları yiyecek ve içecek harcamalarında, harcadıkları kadar dakikayı ücretsiz kazanacaklar. İstanbul’un dünya markası olarak yükselmesine katkı sağlayacak yatırımlarımıza devam edeceğiz.”



Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere konuşmasını “Garanti Bankası olarak,  müziğin evrensel gücüyle, her yaştan müzikseverin ihtiyacına cevap veren etkinliklerin destekçisiyiz. Bu çerçevede  “İstanbul Calling” gibi farklı müzik türlerini kapsayan ve tüm şehre yayılan bu önemli festivalin de resmi sponsorluğunu üstlenmekten gurur duyuyoruz” şeklinde tamamladı.



Zengin programı, İstanbul’un dört bir yanına dağılan mekanlarda gerçekleşecek etkinlikleri ile yüzbinlerle buluşmayı hedefleyen Vodafone İstanbul Calling’in görkemli programını takip etmek için web sitemizi takipte kalın!



Konser Biletleri ve Fırsatlar: 25 Mart Pazartesi sabah saat 11:00’da, Tiesto konserinin biletleri biletix.com ve tüm Biletix gişelerinde, ardından Garanti Paramatiklerde satışa sunulacaktır. Geri kalan konserlerin biletleri çok yakında Biletix ve Garanti Paramatiklerden temin edilebilinir.Ayrıca tüm konserlerde satışa sunulacak yiyecek ve içeceklerde Garanti kredi kartlarına %20 indirim sağlanacaktır.



BJK İNÖNÜ STADYUMU KONSERLERİ



RIHANNA – 30 Mayıs, Perşembe 2013



Müzik endüstrisinin en güçlü ismi Jay-Z’nin belki de tüm dünyaya kattığı en büyük başarı ve keşif olan Barbados kökenli Rihanna, Diamonds Dünya turnesi kapsamında İstanbullu seyirciler ile buluşmaya geliyor. 30 Mayıs Çarşamba gecesi Pozitif Live tarafından gerçekleşecek konser Vodafone İstanbul Calling’in açılışını da yapmış olacak.



6 Grammy ve 7 Billboard Müzik ödülü sahibi Rihanna, bugüne kadar toplam 37 milyon albüm ve 146 milyon dijital albüm satışına imza attı. Şu anda da internet üzerinden en çok satın alınan albüm listesinde birinci sırada yer alıyor. Youtube’da 2.9 trilyon kez izlenme ile Forbes tarafından sosyal medyada en çok izlenen sanatçı seçilen Rihanna, Facebook’ta 62 milyon üzerinde fan ve Twitter’da da 26 milyonun üzerinde takipçiye sahip.



TIESTO – 07 Haziran, Cuma 2013



Hollandalı DJ, prodüktör, gelmiş geçmiş en önemli elektronik dans müziği temsilcilerinden Tiesto, 07 Haziran Cuma akşamı müzikseverleri house ve elektro dans dünyasında unutulmaz bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. Konserin biletleri 25 Mart Perşembe Günü saat 11:00’da satışa sunulacak.



Tiesto, bugüne kadar toplamda 5 stüdyo ve 2 derleme albüm olmak üzere 7 albüm yayınladı. House, progressive house ve elektro dans müziklerinde kendini kanıtlayan Tiesto ayrıca kendi tarzında yarattığı müziği ile uluslararası müzik arenasında bir marka haline gelmeyi başaran ender isimler arasında yerini alıyor.



Sayısız başarılara imza atan Tiesto özellikle Grammy adaylığı,  kazandığı onlarca MTV müzik ödülü, 2004 Atina Olimpiyatlarının açılış performansını sergilemesi – ilk defa bir DJ’in olimpiyatlarda performans sergilemesi ile tarihe geçti - ve Madame Tussauds müzesinde yer almaya hak kazanarak akıllarda kalmayı başardı. Mixmag tarafından 2011’de gelmiş geçmiş en iyi DJ seçilen Tiesto, bugüne kadar Kanye West, Coldplay, Katy Perry, Nelly Furtado gibi dünya starlarıyla aynı projelerde yer aldı.



DANCE DAY: THE PRODIGY, BASEMENT JAXX ve JAGUAR SKILLS– 29 Haziran, Cumartesi 2013



Dans ve müziğin bir arada olduğu, gelenlerin kulaklarının pasını giderecek güçte bir ses, ışık ve görkemli görsel şovların yer alacağı Dance Day konser serisinde dünya çapında bu müzik türünde ün kazanmış isimler festival severleri dans müziğinin sınırlarında bir yolculuğa çıkaracak. Katılımcılar, sırasıyla Basement Jaxx, Jaguar Skills ve The Prodigy’nin sahne alacağı gecede dans müziğinin doruklarına ulaşacak. İlerleyen günlerde bu konser serisine yerli ve yabacı isimler eklenmeye devam edecek.



The Prodigy: Dans müziğinde gerçek anlamda tarih yazmayı başaran The Prodigy bugüne kadar dünya çapında 16 milyondan fazla albüm satışına imza attı ve Chemical Brothers, Fat Boy Slim gibi dans müziğinin önde gelen isimleriyle anılmayı başardı. Elektronik müzik dünyasının bir numaralı canlı performansına sahip ismi, The Prodigy’nin tarzı hızlı ritimler, gürleyen baslar, şiddetli tonlar ve kısmi vokaller ile arasıra yavaşlayan tempo gibi çılgın bir karışımdan oluşuyor.



1998’de BRIT Awards "Best Dance Act"i kazanan grup 2002’de yayınlanan “Smack My Bitch Up” parçasıyla MTV listelerinde 1 numarada yer aldı. Grubun sayısız Grammy ve MTV Müzik ödülleri adaylığı bulunuyor.



Basement Jaxx: 1990'ların sonlarında adlarını duyuran Basement Jaxx, 2002 ve 2004 yıllarında "Best Dance Act" BRIT ödülünü kazandı. Prodüksiyon ikilisi Güney Londra'da 90'lı ve 2000'li yılların en saygın ve en popüler progressive house parçalarını yayınladı. "Where's Your Head At?" 2002’de dünya çapında büyük bir hit oldu. 47. Grammy ödüllerinde Buxton ve Ratcliffe "Best Electronic/Dance Album" ödülünü kazandı. Bugüne kadar ikilinin bazı parçaları Justin Timberlake, Missy Elliott gibi isimler tarafından uyarlanarak seslendirildi.



Jaguar Skills: İngiliz asıllı DJ, BBC radyolarında yaptığı mixlerle ün kazandı. Jaguar Skills, 90’lıların Hip-Hop’unu, 80’lilerin Pop ve 70’lilerin caz ritimleriyle birleştirerek mash-up DJ olarak anılmaya başlandı. Babası da DJ olan Jaguar Skills, miras olarak büyük bir plak koleksiyonuna sahip oldu ve bu koleksiyondan sürekli ilham aldı. Bugüne kadar onlarca farklı radyo istasyonunda 100’ün üzerinde parça yayınlayan Jaguar Skills yarattığı etkileyici mix tape’ler gece hayatının nabzını tutmaya devam ediyor.



URBAN & HIP-HOP DAY: SNOOP DOGG , CEE-LO GREEN VE NAS – 07 Temmuz, Pazar 2013



R&B ve Hip-Hop dahisi, 12 ödül ve 40'tan fazla adaylığı olan bir Pop - kültür fenomeni, West Coast rap efsanesi Snoop Dogg (bu aralar Snoop Lion olarak da anılan) kendine özgü tarzı onu en ünlü rap yıldızlarından biri yaptı. Şarkıcı-söz yazarı, prodüktör, TV ve film yıldızı, başarılı genç futbol ligi kurucusu ve antrenörü ve sahne sanatları teknolojilerini en iyi şekilde kullanan Snoop Dogg hip-hop camiasının en önemli temsilcisi olarak gösteriliyor. İlk kez Vodafone Istanbul Calling ayrıcalığı ile Türk hayranlarıyla buluşacak olan Snoop Dogg, akıllara kazınacak bir performans sergilemeye hazırlanıyor.



CEE-LO GREEN: 5 Grammy ödülü sahibi, sanatçı, prodüktör, girişimci, TV yıldızı ve daha birçok başarılı sıfatla anılan bir isim olan Cee Lo Green aslen bir R&B ve hip-hop/funk/soul yıldızı. Her alanda yeteneğini ispatlamış olan Cee Lo Green ilk ününü Dirty South rapçileri Goodie Mob ile yaptı ve 2000’li yıllara gelindiğinde gruptan ayrılarak solo kariyerine devam etti.



2006’da, Cee Lo “Crazy” parçası ile büyük başarılara imza attı. Bu parça İngiltere’de hızlı bir çıkış yakaladı ve  aynı şekilde U.S. Billboard Hot 100 listesinin iki numarasına yerleşmeyi başardı. 2010 yılında, Cee Lo üçüncü solo albümü “The Lady Killer”ı kaydetti. Cee Lo Green olarak tanınan ve kendi özgü soul, pop, ve funky hip-hop yorumunun olduğu albümden "Fuck You!" (aka "Forget You!") single’ı Grammy ödülü kazanmayı başardı. Aynı şarkı daha sonra pek çok ülkede multi-platinum ödülü alırken Cee Lo’nun kendisini star olarak yaratmasına yardımcı oldu.



Ayrıca NBC’nin hit şovu olan The Voice yarışmasında 3 sezon üstüste sanatçı koçu olarak boy gösteren Green, Parenthood, How to Rock gibi pek çok önemli dizide de konuk sanatçı olarak TV’de yer aldı.



NAS: Caz müzisyeni Olu Dara’nın oğlu olan asıl adı Nasir Jones, çok genç yaşta sokaklarda geçirerek bu deneyimi her defasında yarattığı müziğe ilham olmasını sağladı. 94 yılındaki ilk çıkış albümü “Illmatic” ile Nas uzun bir süre New York şehrinin önde gelen rap sesi oldu. Radikal ve objektif şarkı sözleri, kendine özgü tarzı ile kendisini eleştirmenlere ve hip-hop camiasına kısa zamanda sevdirtmeyi başardı.



“It Was Written” (1996), büyük beklentiler getirdi. Azimli rap sanatçısı sektörde tanınan Steve Stoute’le yakından çalışmaya başladı. “ It Was Written”albümünden "Street Dreams" ve "If I Ruled the World (Imagine That)" en çok çıkış yapan parçalar oldu. Rap müziğinin ne kadar çeşitli olabileceğini ve hip-hop’un asla ölmeyeceğini her seferinde dile getiren Rap yıldızı 7 Temmuz Pazar akşamının açılışını yapmaya hazırlanıyor.



IRON MAIDEN, ANTHRAX VE VOODOO SIX – 26 Temmuz, Cuma 2013



Iron Maiden, 2013 yazının en başarılı rock turnesi olmaya aday MAIDEN ENGLAND ile 26 Temmuz Cuma akşamı BJK İnönü Stadyumu’nda izleyici ile buluşacak. Pozitif Live tarafından düzenlenen ve rockseverlerin unutamayacağı bir performansa imza atacak olan Iron Maiden konserinin biletleri 25 Mart Perşembe Günü saat 11:00’da satışa sunulacak. Gecenin diğer yıldızları arasında ön grup olarak konfirme olan “BIG 4”dan biri, Thrash Metal masterlarından Anthrax ve gecenin açılışını Voodoo Six yapacak.



Tüm dünya tarafından en önemli rock grubu olarak nitelendirilen IRON MAIDEN, bugüne kadar toplamda 90 milyon albüm satışına imza attı. 58 ülkede toplamda 2000 performans sergileyen grup, son olarak yayınladıkları 15. albümleri The Final Frontier ile 28 farklı ülkede müzik listelerinde 1. sıraya çıkmayı başardı.



2011 yılında çıktıkları Final Frontier Dünya turnesi ile Avrupa’da stadyumları dolduran grup, bu sene de MAIDEN ENGLAND ile 1988’de gerçekleşen Seventh Son of A Seventh Son turnesinden esinlenerek yaratılmış sahne tasarımı ve üç saat süren ”greatest hits” set-listi ile rockseverlerin karşısında olacak.



ANTHRAX: Anthrax ilk albümlerini 1984’te yayımlayan New York çıkışlı Trash Metal grubudur. Grup 80’lerin trash metal ortamının en popular gruplarından bir tanesi olmakla beraber metal’i punk’la birleştiren öncü gruplardandır. Dünyada 10 milyondan fazla albüm satan ve Metallica, Slayer, Megadeth’in yanında en büyük dört trash metal grubu olarak sınıflandırılmaktadır.



Grup, Metallica ve Megadeth kadar Speed ve Thrash Metal’in ortaya çıkmasında büyük  katkı sağlamıştır. Anthrax, ilk albümlerinde hardcore punk’ın hız ve öfkesini, gitar ve ağır metal vokalleriyle  birleştirerek yeni bir metal türünün çıkışını sağladı. İlk albümleri “Fistful of Metal” dan sonra şarkıcı Joey Belladonna ve basçı Frank Bello gruba dahil oldu. Belladona sonradan çıkardıkları 5 albümde (1988’deki State of Euphoria dışında) grubu geleneksel klişe metalden uzaklaştırdı.  Böylelikle Anthrax tartışmasız thrash metal’in en önemli gruplarından birisi haline geldi.



PARKORMAN KONSERLERİ



THE NATIONAL – 23 Haziran, Pazar 2013



Yabancı ve yerli gruplar ve DJ’lerle indie müziğinin en parlak isimlerinin yer alacağı Parkorman konser serisinin ilk ismi belli oldu. Rolling Stones efsanesini ritimleriyle ve tarzlarıyla başarılı bir şekilde günümüze taşıyan grup The National 23 Haziran’da Vodafone Istanbul Calling sahne alacak! İlerleyen günlerde programın diğer isimleri de Vodafone Istanbul Calling websitesi üzerinden duyurulmaya devam edecek.



The National grubu, 1999 yılında vokal Matt Berninger ve iki çift kardeş – Aaron ( gitar, bas, piyano) ve Bryce Dessner ( gitar) ve diğer kardeşler Scott (bas ve gitar) ve Bryan Devendorf (davul) tarafından kuruldu. Yayınladıları ilk albümleri “The Nationals and Sad Songs For Dirty Lovers” ve mini albümleri “Cherry Tree”  Rolling Stones’un efsanevi albümü Beggars Banquet’ten ilham aldıklarının en büyük işareti. 2005’te yayınladıkları “Alligator” albümünde yer alan Mr. November parçası Amerika Başkanı Obama’nın seçim kampanyası süresince kullanıldı ve bu şekilde grup konserler ve festivaller için aranan isimler arasına geçti. 2007 çıkışlı “Boxer”, içinde “Fake Empire”, “Mistaken For Strangers” ve “Start A War” gibi parçaları barındıran albüm o güne kadar grubun toplam albüm satışlarını üçe katladı ve grubu rock camiasında tanınan ve takip edilen bir konuma getirdi. Grup hem bireysel hem de kolektif olarak bugüne kadar pek çok sosyal sorumluluk projesinde etkin rol almıştır.



THIRTY SECONDS TO MARS – 30 Haziran, Pazar 2013



23 Haziran’daki Vodafone İstanbul Calling’in indie müzik konser serisinin devamı niteliğindeki bu etkinlik gününde sahne alacak en önemli isim belli oldu. Amerika’nın alternatif rock camiasında ses getirmiş grup Thirty Seconds To Mars, benzersiz sahne şovları ve gerilimi yüksek duruşlarıyla Parkorman seyircisini 30 Haziran Pazar akşamı yerden kesecek.  Bu muhteşem günde sahne alacak diğer isimler çok yakın zamanda websitesi üzerinden duyrulmaya devam edecek.



Aktör olarak tanınan Jared Leto (Requiem for a Dream ve Fight Club filmlerinden) 30’lu yaşlarının ortasına geldiğinde müziğe olan ilgisini bir üst noktaya taşımaya karar vererek kardeşi, baterist Shannon Leto ile birlikte 1998 yılında Thirty Seconds to Mars’ı kurdu. Grubun ismi içinde bulunduğumuz toplumun ne kadar hızlı ve değişken olduğunu simgeleyen nitelikte aslında dünyadan kaçışın sadece saniyelik uzaklıkta olabileceğini ileri sürüyor.



Thirty Seconds To Mars, Güney Kaliforniya çıkışlı büyüleyici ve yaratıcı bir grup. 2000’lerde başarı bulan grup asıl ününü 2005’te platinum satan "A Beautiful Lie" albümü ile buldu. Grup son olarak bir ilke daha imza atarak yeni parçaları "Up in the Air"i NASA ve SpaceX  işbirliği ile Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan uzaya yollayacak. Uzaya Dragon kargo kapsülü taşıyan Falcon 9 roketiyle Tom Mashburn’un karşılamasını yapacağı Uluslararası Uzay İstasyonu’na varacak. Leto ve grup arkadaşları bir önceki albümleri "This Is War" için yaptıkları 2 sene süren turnede tek bir albümle yapılan konser sayısıyla Guiness Dünya Rekorlarına girmistir (6 kıtada 60 ülke 311 den fazla konser).



SIGUR ROS – 02 Temmuz, Salı 2013



İstanbul’da ilk konserini vermeyen hazırlanan İzlandalı kült grup, Sigur Ros, yenilikçi sanatsal vizyonu, her yeri kuşatan ses ve ışık şovuyla konserlerinde yaşattığı unutulmaz deneyimi İstanbul seyircisine aktarmaya hazırlanıyor. 2 Temmuz akşamı Parkorman’da sahne alacak grup müzikle iç içe görsel ve panoramik bir ziyafet sunacak.



Sigur Rós, Ağustos 1994 yılında Reykjavík’te kurulan ambient/post-rock grubudur. Jón Thor (Jónsi) Birgisson (vokal, gitar), Orri Páll Dýrason (davul) ve Georg ‘‘Goggi’’ Holm (bass)’dan oluşur. 1998 yılında Kjartan Sveinsson gruba (keyboard) dahil oldu. Ruhani ses tarzıyla tanınan, solisti Jónsi Birgisson’ın tiz vokali ve sıradışı gitar kullanımı ile bilinen grubun müziği klasik ve minimalist estetik elementlerini birleştiriyor. Grubun adı; grubun kurulduğu gün doğan Jónsi’nin kız kardeşi Sigurrós Elin’den alınmıştır.



Grup, 1999 yılında, grubun başyapıtı olan ikinci albümü ‘‘ágætis byrjun’’ (iyi bir başlangıç) ile kendi ününü yarattı. Grup, özellikle Amerika'da, 2000 yılının ikinci yarısında dünya genelinde çok büyük bir beğeni topladı. 2012 itibariyle, Sigur Ros toplamda altı albüm, 1998’de bir remix albüm yayınladı.



KESHA – 21 Temmuz, Pazar 2013



Vodafone Istanbul Calling’in pop yıldızlarından biri olan Kesha, 21 Temmuz akşamı sevenleriyle Parkorman sahnesinde buluşacak. İlk single’ı "Tik Tok" ile çok hızlı bir çıkış yakalayan ve 11 ülkede 1 numaraya ulaşan Pop yıldızı Kesha, R&B, pop ve hip hop soundlarını çılgın tarzı ve enerjik yorumuyla başarılı bir şekilde birleştiren bir isim.



Müzikleri kadar tarzı ile de gençlerin idolü haline gelmeyi başaran Kesha, Eylül 2010 tarihine kadar toplamda 2 milyon albüm sattı ve bu albümlerden üç single’ı listelerde ilk 10’da kalmayı uzun süre başardı. Kesha için en büyük dönüm noktası 2009‘da Flo Rida’nın Dr. Luke tarafından yapılan "Right Round" (Hot 100’de 1 numara) şarkısına vokal olarak eşlik etmesi oldu. 2012 yılında çıkardığı son albüm “Warrior”da will.i.am, The Black Keys, Dr.Luke gibi star isimlerle projeler barındırıyor. Albümden çıkan en önemli parça olan”Die Young” Billboard listelerinde 2. sıraya kadar tırmanarak başarıyı arttırdı. Parça aynı zamanda İngiltere, Avustralya, Brezilya ve Kanada’da 1 numaraya kadar yükseldi.



PLACEBO – Ağustos, 2013



Placebo, Londra çıkışlı bir İngiliz alternatif rock grubudur. 1994 yılında şarkıcı-gitarist Brian Molko ve gitarist / basçı Stefan Olsdal tarafından kuruldu. Gruba sonradan dahil olan Steve Hewitt’in eklenmesi ile grup başarısını bir üst noktaya taşıdı. David Bowie ekibi olan hayranlığının etkisiyle 1997 yılında New York Madison Square Garden’da kutladığı 50. Yaş gününde sahne almalarını istedi.



1998 yılında, Placebo Virgin Records’a geçti, ve Kasım’da “Without You I'm Nothing”i yayımladı. Albüm İngiltere’de platinum alarak büyük bir hit olmayı başardı ve  Amerika’da grubun daha fazla tanınmasına yol açtı.



Grup, 2003 baharında yayınladıkları 4. albümleri “Sleeping with Ghosts” ile daha sert ve asi yanlarını sergiledi. Albüm İngiltere’de ilk 10’larda olmakla beraber dünya çapında 1.4milyon kopya sattı.



Bugüne kadar 6 stüdyo albümü yayınlanan grubun tüm albümlerindeki çıkış parçaları İngiltere’de top 20’ye ulaşmış ve dünya çapında 12 milyondan fazla satılmıştır. Grup, Vodafone İstanbul Calling kapsamında Parkorman sahnesini hiç şüphesiz çılgın enerjisiyle sallayacak.



BABYLON KONSERLERİ



Vodafone İstanbul Calling Discovery Haftası:



Mayıs’ın ilk haftası Babylon’da gerçekleşecek Discovery konser serisinde yeni keşif yerli ve yabancı gruplar ve DJ’ler tüm hafta boyunca yeteneklerini sergileyecek. İlk açıklanan isimler arasında;



Brigitte – 1 Mayıs Çarşamba 2013



Tür: Retro pop-folk uyumlu düo



Kısaca:  Brigitte, baştan çıkarıcı nostaljik bir cazibesi olan, eklektik hip -hop hayranı, ABBA, Nick Drake, The Zombies, Johnny Cash ve Klaus Noemie gibi isimlerden esinlenmiş Sylvie Hoareau ve Aurelie Saada ikilisi tarafından yaratılan gizemli bir oluşum. Şu sıralarda turnede olan Brigitte, ünlü rap yıldızı Joey Starr’la beraber pek çok konserde işbirliği yapmıştır.



Skip & Die ve Lemonade – 2 Mayıs Perşembe 2013



Skip & Die



Tür: Ethno, elektro clash, elektro



Kısaca:  Skip&Die Güney Afrika’lı vokalist/görsel sanatçı Catarina Aimée Dahms ile Hollandalı yapımcı Jori Collignon’un ortak çalışmasıyla başlamıştır. Güney Afrika’nın Soweto, Johannesburg, Cape Town ve Guguletu gibi şehirlerinde gezerken, yükselişte olan ilham veren müzik yapımcılarıyla beraber işbirliği yapmışlardır. “Riots in the Jungle” albümünde İngilizce, Afrikaans, Xhosa, Zulu, İspanyolca ve Portekizce şarkılar bulunmaktadır.



Lemonade



Tür: Elektronik, indie, chillout



Kısaca:  San Francisco’da Callan Clendenin, Ben Steidel ve Alex Pasternak tarafından kurulan grup, old-school rave, R&B, çeşitli global ritimler ve daha birçok muzik stilini içinde barındırıyor. En son çıkan albümleri “Diver” çarpıcı ve şehvetli elektronik pop tarzından oluşuyor.



Stubborn Heart – 3 Mayıs Cuma 2013



Tür: Elektro, soul



Kısaca:  Stubborn Heart İngiliz elektro-soul müqzik ikilisi Luca Santucci ve Ben Fitzgerald’an oluşuyor. Bu ikili garage-dubstep uzantısının daha öncesinin bir parçası olduğunu iddaa etmekle beraber, yaptıkları muziğin “kalpten gelen elektro soul” olduğunu ve  60 ve 80lerin synth-pop, 90ların tekno, house ve garage ından etkileniyor.  Kasım 2012 de çıkan “Stubborn Heart” bu ikilinin ilk albümüdür. Yayımlandıktan sonra, The Guardian “Stubborn Heart”ı günün grubu olarak seçmiştir.



Birth Of Joy – 4 Mayıs Cumartesi 2013



Tür: Psychedelic rock



Kısaca:  Psychedelica, Blues ve Rock & Roll türlerinden esinlenen bu üçlü, sizleri MC5, The Doors ve Pink Floyd zamanlarına geri götürüyor. Aynı zamanda QOTSA ve Nirvana modern bir tarzla karıştırarak kendi müzik stilini yaratıyor! Keith Moon’un oğlu olabilecek davulcu, orgunu en etkileyici noktada çalmayı başaran sanatçı ve Jim Morrison’dan ilhan alan şarkıcı/gitarist ile bu grup 60’lı yılların Rock & Roll dünyasını şimdiki zamana taşıyor.





BROOKLYN VAPURU – 15 Mayıs Çarşamba 2013



TV On The Radio grubunun üyeleri solo ve duo projeleri ile özel bir performans için Babylon sahnesinde bir araya geliyorlar. Grup üyelerinden Tunde Adebimpe “Stabbing Eastward”, Kyp Malone “Rain Machine”, Dave Smith “Smoota”, Ryan Sawyer ise “Lone Wolf & Cub” isimli projeleriyle peşi sıra sahne alacaklar. Ünlü  grubun takipçileri bu özel gecede müzisyenlerin taze ve fazla bilinmeyen projelerini dinleme şansını yakalayacaklar.



PUBLIC SERVICE BROADCASTING – 6 Haziran Perşembe 2013



Public Service Broadcasting, Londra bazlı J. Willgoose, Esq. ve Wrigglesworth müzik ikilisinden oluşuyor. Ethno-funk tarzları ile tanınan grup, Eski film müziklerini ve arşivleri kullanarak yarattıkları müziklerle “geçmişin ezgilerini geleceğin müziği ile birleştirerek bir mesaj iletmek” olarak adlandırıyorlar.



DERRICK MAY AND JIMMY EDGAR- 28 Haziran Cuma, 2013



Derrick May ve Jimmy Edgar Detroit’un iki jenerasyonunu temsil eden elektro müzik DJ’leri arasında yer alıyor. House, tekno ve elektronik müzik tarzlarında gidip gelen parçaları sahibi olan ikili, geçen sene yayınladıkları iki CD’den oluşan derleme“We Love Detroit” ile Detroit’te teknonun çıkışından, dünya çapında yayılmasına uzanan bir serüveni anlatıyor.



DAVID LYNCH PRESENTS CHRYSTA BELL - 12 Haziran Çarşamba, 2013



Chrysta Bell music kariyerine Austin, Teksas’ta başladı. Dinamik tiyatro ve multimedya öğelerini unutulmaz deneyimlere çeviren bir performans sanatçısı, kayıt artisti, ve modeldir. Bell sahneyi Willie Nelson, Brian Setzer, Donovan, Adrien Utley (Portishead),  King Crimson's Pat Mastelotto ve Trey Gunn gibi başarılı isimlerle paylaşmıştır.





ATÖLYELER VE PANELLER



Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına yayılan çeşitli panel ve atölyelerde müzik ve medya dünyasının önemli isimleri müziğe, şehre, ve sese dair farklı konular hakkında kendi deneyimlerini paylaşıyor olacaklar. Dünyanın dört bir yanından İstanbul’un çağrısına kulak veren müzik ve medya duayenlerini bir araya getirecek olan bu etkinlik serisi katılımcılara müziği dinlemenin yani sıra konuşma ve üretme fırsatını tanıyor olacak.



Başka Bir Ses Mümkün Volume 1.  – 18 Mayıs Cumartesi 2013



Elektronik aletlerin, eski oyuncakların ve benzeri farklı malzemelerin müzik aleti olarak tekrar değerlendirilmesi üzerine uygulamalı bir ders niteliğinde işleyecek olan Başka Bir Ses Mümkün atölyesi, circuit banding (devre büküm), temel devre bilgisi, gürültü yapımı gibi konulara odaklanıyor olacak.



Başka Bir Ses Mümkün Volume 2. – 19 Haziran Çarşamba 2013



Vinly Terror and Horror, The Lost Rodeo Rider gibi isimlerin katılacağı bu özel performansta kendi müzik aletlerini icat etmiş olan müzisyenler ve gruplar dinleyicilere her zaman dinleme fırsatı bulamayacakları enstrümanların ve seslerin bir araya geldiği farklı bir konser verecekler.



Şehir ve Müzik Paneli – 20 Mayıs Pazartesi 2013– Pera Müzesi



Goldblade ve Membranes gruplarından da hatırlayacağımız, müzisyen ve müzik yazarı John Robb, müzik fotoğrafçısı Steve Gullick, ATP (All Tomorrow's Parties) Festivali’nin kurucuları Debra Higgins ve Barry Hogan gibi isimlerin konuşacağı Şehir ve Müzik panelinde ikonik şehirler ve şehirle özdeşleşen müzik sahneleri üzerinden mekan ve ses arasındaki ilişki üzerine kendi deneyim ve düşüncelerini paylaşacaklar.



Plak Şirketleri Paneli – 13 Haziran Perşembe 2013 – Pera Müzesi



Souljazz ve 4AD gibi köklü plak şirketlerinden önemli isimlerin konuşmacı olarak katılacağı bu panelde, dijital cağda plak şirketi olma mücadelesini,  müzik sektörünün değişen yapısına uyum sağlama süreçlerini ve bir plak şirketi olarak kimlik sahibi olmaya dair düşüncelerini kendi öyküleri üzerinden tartışacaklar.



Müzik Basını Paneli – 6 Temmuz Cumartesi 2013 – Pera Müzesi



The Wire, Pitchfork, Dummy gibi müzik medyası olarak dünya çapında ön plana çıkan basın kuruluşlardan isimlerin katılacağı bu panel müziği yazmak, basılı medya ile dijital medya arasındaki ilişki ve giderek yaygınlaşan kişisel müzik bloglarının müzik medyasına etkisi üzerine düşüncelerini paylaşıyor olacaklar.



Müzik Belgeselleri Festivali – 31 Mayıs – 9 Haziran – Pera Müzesi



Bant Mag. müzikseverler için hazırladığı özel bir seçkiyle Pera Müzesi’nde dokuz günlük bir müzik belgeseli maratonu düzenliyor. Eski ve yeni müzik belgesellerin yer aldığı program 31 Mayıs – 9 Haziran tarihleri arasında Pera Müzesi’nde gerçekleşecek ücretsiz gösterimlerle dileyen herkesin katılımına açık olacak. Festival programında “Cure for Pain: The Mark Sandman Story “gibi merakla beklenen ve Türkiye’de ilk kez gösterilecek olan belgesellerin yanı sıra “The Year Punk Broke” gibi klasikler de var.



Toplam 10 belgeselin gösterileceği festivalde 1 ve 2 Haziran tarihlerine denk gelen hafta sonu boyunca katılımcılar Pera Müzesi fuayesinde ufak dinletiler ve çeşitli performanslar izleme şansını da yakalayacaklar.





Çocuklarla Müzik Atölyesi



6 -12 yaş arası çocukların içlerindeki müzisyene seslenecek olan bu atölye serisinde Türk müzik  sahnesinden genç müzisyenler çocuklarla bir araya gelerek jam sessionlar düzenleyecek. Çocukların kolaylıkla kullanabileceği, farklı müzik aletleri ve eğlenceli perküsyon enstrümanlarıyla dolu atölyeye katılacak çocuklar müzisyenlerle beraber enstrümanları keşfetmenin, müzik yapmanın ve doyasıya ses çıkarmanın keyfine varacaklar.



Emergence – The Photography of Steve Gullick // 1990 - 1993



Sergi & Parti -  22 Mayıs – 5 Haziran – Milk Gallery



İngiliz fotoğraf sanatçısı Steve Gullick çektiği unutulmaz Nirvana, Björk, Neil Young, Prodigy, Cat Power portreleriyle zaten müzik severlerin zihninde çoktan yerini almış bir isim. 90’lardan bu yana rock ve indie müzik camiasının en tanınmış fotoğrafçılarından biri olarak ün yapmış olan Gullick kendine has teknik yaratmayı başarmış ve bu teknikle anılan ender fotoğraf sanatçılarından biri olarak biliniyor.



Bant Mag. bu sıra dışı sanatçının müzik tarihinden, erken 90’ların kilometre taşı figürlerini içeren fotoğraflarının retrospektif sergisini İstanbullu müzik ve sanat severlerle buluştururken bir yandan da bu etkinliği bir partiye de dönüştürüyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin