Rıdvan Dilmen Milli Takım'ın yeni hocasını açıkladı

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, “TFF, Stefan Kuntz ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Yanına Türk yardımcı antrenör aranıyor." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Rıdvan Dilmen Milli Takım'ın yeni hocasını açıkladı

Rıdvan Dilmen Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "TFF, Stefan Kuntz la 3 yıllık anlaşmaya vardı. Yanına Türk yardımcı antrenör aranıyor." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da dün Hamit Altıntop ile görüşen ve prensip anlaşmasına varılan Alman hoca bugün yönetim kuruluna sunuldu ve yönetim tarafından oy çokluğu ile kabul gördü.

Yönetimde yerli teknik adam isteyenler de olurken, daha fazla oy alan Kuntz + yerli yardımcı antrenör formülü oldu

Stefan Kuntz, yardımcılarını da belirledikten sonra Türkiye'ye dönecek. Anlaşmanın 2024'e kadar olacağı ve milli takımda yeni bir sistem geliştirileceği de belirtildi.

Stefan Kuntz kimdir?

1995-96 sezonunda Beşiktaş forması giyen ve Siyah-Beyazlılar'ın unutulmaz golcüleri arasında yer alan Stefan Kuntz, EURO 96'da Almanya forması giymiş ve Avrupa şampiyonluğu yaşamıştı.

Teknik direktörlük kariyerine 1999'da başlayan 58 yaşındaki Kuntz, 1 Eylül 2016'dan bu yana Almanya U21 takımını çalıştırıyor. Sözleşmesi 31 Temmuz 2023'te sona erecek şampiyon hoca, U21 takımıyla 53 maça çıktı, 2.28 puan ortalamasına sahip.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin