Rezidansta 10 işçi öldü, sosyal medyadan tepki yağdı: '5 ay önce de... '

Mecidiyeköy'de yaşanan asansör kazası sosyal medya gündeminde ilk sıraya yerleşti.

Google Haberlere Abone ol
Rezidansta 10 işçi öldü, sosyal medyadan tepki yağdı: '5 ay önce de... '

İstanbul Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen stadının bulunduğu alanda Toronlar İnşaat tarafından yapılan rezidanstaki asansör 32. kattan zemine çakılmış ve 10 işçi hayatını kaybetmişti.



İddiaya göre; asansör bakımsızdı ve 15 gün önce de arızalanmıştı.



Yaşanan bu kaza sosyal medyanın da en çok konuşulan konusu oldu. #KazaDeğilCinayet etiketi TT listesinde ilk sıraya yerleşti. Kulancılar bu etiketle inşaat şirketinin yetkililerine olan tepkilerini dile getiriyor.



İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, Twitter hesabından kazayla ilgili önce "Acı kayıplarla gene bir işyeri kazasının üzüntüsü içindeyiz.Hayatını kaybeden 6 işçi kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum.Üzücü işyeri kazasında hayatını kaybeden işçilerimizin sayısının artmasından endişe ediyoruz" mesajını paylaştı, ardından kesinleşen ölüm sayısını "İş asansöründe hayatını kaybeden işçilerimizin tamamı hastahaneye götürüldü.Kayıp sayımız kesin 10 olarak netleşti.Başımız sağolsun" şeklinde duyurdu.



Ünlü gazeteci ve siyasetçiler de kazayla ilgili şu mesajları paylaştı:



Sabahat Akkiraz: İşçi ölür mü? Katledilir mi? Para için, zenginler daha izole yaşasın diye, fakirlik gözden uzak olsun diye; rezidans yap, işçi katlet. Yarın önergeler yazarız, basın toplantıları düzenleriz, cenazeye gideriz, taziye veririz, duygusallar ağlar, mantıklılar güler.işçi ölür.En nefret ettiğim taziye şeklide siyasilerin duygusuz "ölen kardeşlerime Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum" mesajları.duygusuzlar



Gürsel Tekin: Bugün yine işçilerimiz taammüden cinayette kurban gitti.

Uyarılarımızı dikkate almayan bilirkişiler bu gece rahat uyuyabilecek mi?



Metin Uca: Torunlar inşaatın yasadışı plazaları aslında Mecidiyeköy deprem toplanma alanıydı, şimdi de iş cinayetlerinin yeni simgesi oldu. Kullandığın çimentoyu işçi kanıyla sulamayı nereden öğrendin ha Torun?



İsmail Küçükkaya: Ağız dolusu 'günaydın' demek isterdim bu güzel pazar sabahında. 'Ucuz hayatlar' ve 'kolay ölümler ülkesi'nde yine işçiler öldü pisi pisine.!



Fatih Portakal: Akillanmayan çivisi çikmis ulke..Birileri bari bu 10 ölümü kabüllenmeyin, her soylenene inanmayin, sorgulayin.



Erhan Çelik: Üzerinde yıllarca rakip için "mezar olacak" sloganı atılan futbol mabedinde 10 işçi ölüyor ve rezidans yükselirken 'ofsayt' yine görülmüyor.



Alper Turgut: Hic oturamayacaklari binalari yapanlar, canlarindan da oluyor. Hay sizin tum zenginliginize, gokdelen manyakliginiza, beton hastaliginiza..



İrfan Değirmenci: Karın tokluğuna çalışırken rant uğruna Koca/baba bıçağıyla "namus" belasına trafikte "kazara",sokakta kurşunla yok yere onar onar ölüyoruz



Can Ataklı: Asansör faciası azgın bir rant hirsinin işlediği cinayettir. oraya izin verenlerin de araştırılması gerekir. kimler milyonları paylaşmis?O rezidansın sahibi kaç yılda ve nasıl bu kadar zengin oldu. Bu adam orta halli bir kuru Gıda toptancısi değil miydi?O rezidanstan daire alan var mı? Almayı düşünen var mı? O işçilerin kanı üzerinde oturmaya vicdanlari el verecek mi?



Ercan Gün: Aynı rezidans inşaatında 5 ay önce dershane parası biriktirmek için Van’dan gelen 19 yaşındaki Erdoğan Polat da hayatını kaybetmişti...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin