Reza Zarrab'ın ifadesi Yeni Şafak'ın haberini yalanladı : 'Yeni Şafak benden 1 milyon dolar istedi'

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan işadamı Zera Zarrab'ın ifadesinden ilginç detaylar ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Reza Zarrab'ın ifadesi Yeni Şafak'ın haberini yalanladı : 'Yeni Şafak benden 1 milyon dolar istedi'

Şarkıcı Ebru Gündeş'in eşi olan Azeri işadamı Zera Zarrab (Rıza Sarraf) rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Zarrab, savcılıkta verdiği ifadede 'Yeni Şafak' gazetesinden bir ekonomi yazarının yolsuzluk yaptığı iddialarını heber yapmamak için kendisinden 1 milyon dolar istediğini ifade etti.



'Yeni Şafak' gazetesi de bugün yaptığı bir haberde 'Bugün' gazetesinin Zarrab'tan haber yapmama karşılığında 1 milyon lira istediğini yazmıştı.



Reza Zarrab ifadesinde şu sözlere yer verdi:



"Bir gün Yeni şafak Gazetesi’nden beni aradılar. İran’a 87 milyar Euro ihracat yaptığım ve kara para akladığımı sorduklarında bu konuda yorum yapmayacağımı, avukatlarımın buna cevap vereceğini söyledim. Avukat H.K. isimli kişi bana bu haberin metnini getirdi ve de Yeni şafak Gazetesi’nde ekonomi yazarı olduğunu söyledi. Soyadının K. olması lazım. Eğer bu parayı yani 1 milyon doları vermezsem bu haberi yayınlayacaklarını söylediler. Buna dair elimde ses kayıtları da mevcuttur. Mahkemeye sunabilirim. Telefon görüşmeleri de mevcuttur. El konulan telefonumda bu kayıt şu anda mevcuttur. İncelenebilir.



Çok ilginçtir ki bana ait tapelerde bu haberlerin arkasında O.İ.’nin olduğunu ve kendi konuşmaları olduğu ortadadır. Bunlar tape kayıtlarında vardır. Yeni Şafak’ta konuşmuş. Sonra Bugün Gazetesi’nde konuşmuş. Bunlar bahsi geçen telefonda kayıtlıdır. Daha doğrusu telefonda benden 1 milyon dolar isteme hususu kayıtlıdır. Diğerleri ise tapelere yansıyan kayıtlarda bellidir"



Haberin decamını okumak için tıklayınız



Yeni Şafak'tan Bugün gazetesiyle ilgili sarsıcı iddia: '1 milyon ver haber yapmayalım'




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin