Reza Zarrab davasında flaş gelişme! FBI telefonları mı dinledi?

17 - 25 Aralık soruşturmasında geçen tapeler dışında 2015 yaz ayından tapeler de davaya girdi.

Google Haberlere Abone ol
Reza Zarrab davasında flaş gelişme! FBI telefonları mı dinledi?

Hürriyet New York Temsilcisi Razi Canikligil, ABD'de görülmekte olan Reza Zarrab davası sonrasında CNN Türk'te yayınlanan ve Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programına katılarak duruşmada yaşananları anlattı.



Canikligil'in verdiği bilgilere göre; Davada, 17 - 25 Aralık soruşturmasında geçen tapeler dışında 2015 yaz ayından tapeler de var. Ancak bu tapeleri kimin dinlediği, Türkiye tarafından mı ABD tarafından mı gerçekleştiği belli değil. Ayrıca bugünkü duruşmada Hakan Atilla'nın avukatlarının itirazları sonrasında hakim, Türkiye ile FETÖ arasındaki yaşananları mahkemeye anlatması için bilirkişi tayin edilmesine karar verdi.



Razi Canikligil'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde;



'Zarrab duruşmaya katılmadı'



Reza Zarrab bugünkü duruşmaya katılmadı. Atilla'nın avukatları 'Zarrab neden gelmedi' diye hakime soru yöneltti. Hakim ise 'Bu tip soruları bana yöneltemezsiniz, bunu mahkeme kayıtlarından takip edin' cevabını verdi.



Hakan Atilla'nın avukatlarının iddianame ve deliller konusundaki itirazlarını da hakim reddetti. Özellikle tapelerin mahkemede dinletilip dinletilemeyeceği konusunda itiraz vardı. Mahkeme hakimi tapelerin dinletilebileceğine karar verdi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin