Reyhanlı'da saldırı gerçekleştireceğini sosyal medyada yazdı

Reyhanlı iddianamesinde, saldırıya ilişkin ilginç detaylar var.

Google Haberlere Abone ol
Reyhanlı'da saldırı gerçekleştireceğini sosyal medyada yazdı

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde 11 Mayıs 2013'te 52 kişinin ölümü, 155 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bomba yüklü araçlarla yapılan saldırının üzerinden tam 2 yıl geçti. Açılan dava Ankara'ya nakledilirken, iddianamedeki ilginç detaylar da bir bir ortaya çıktı. İddianameye göre olaydan 3 gün önce Türkiye'ye yönelik bombalı saldırı yapılacağına dair polise ihbar geldi, bir gün önce saldırıyı organize ettiği öne sürülen Mihraç Ural sosyal medyadan Hatay'a yönelik tehdit mesajı yayınladı. Ayrıca terör saldırısının bir numaralı planlayıcısı Nasır Eskiocak'ın yeri tespit edilip takibe alındıysa da saldırı önlenemedi.



SALDIRIDAN 1 GÜN ÖNCE SOSYAL MEDYADAN TEHDİT ETTİ



İhbarın ardından başlatılan araştırmada, ihbarcının belirttiği isimlerin sık sık Türkiye'ye giriş çıkış yaptığı ve Miraç Ural'la irtibatları bulunduğunun tespit edilmesi üzerine soruşturma ve teknik takip için çalışma başlatıldı. Ekipler çalışmalarını yürütürken Mihraç Ural, 10 Mayıs 2013'te sosyal medyadan yayınladığı bir mesajla Hataylılar'ı tehdit etti.



Mihraç Ural, Facebook hesabından, 'Silah satıcıları, hastane sahipleri sizi uyarıyorum yemin olsun, sizi son kez uyarıyorum; bu alçakça ihanetinizin bedelini ağır ödeyeceksiniz, çünkü Suriye'de şehit olan her evladımızın kanında ortaklığınız var. Buradan tarihe not düşüyorum bu yaptıklarınızda inat ederseniz sizinle çok ağır bir hesaplaşmamız olacak; kazandığınızı sandığınız paralar çok ağır bir vebal yüklediğini yaşayarak siz ve sizinle ilgili herkes görecektir. Bu vebalin altından kalkamayacaksınız' diyerek 'Suriye'yi arkadan vurmakla' suçladığı kişi ve kurumları tehdit etti. (DHA) 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin