Reuters'ın Türkiye'deki çalışanlarından grev kararı! Anlaşma sağlanmazsa 10 Mayıs'ta greve çıkacaklar

Reuters Türkiye çalışanları için toplu sözleşme masasına oturduğu Türkiye Gazeteciler Sendikası ile anlaşma sağlayamadı. TGS, Reuters'in yüzde 25 zam teklifi dışına çıkmadığını, çalışanların taleplerini karşılamadığını açıkladı. Görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine grev kararı alındı. TGS Başkanı Gökhan Durmuş, "Üyelerimizin hak ettiği oranda ücret artışı teklifi gelmez, olumlu bir adım görmezsek, 10 Mayıs itibarıyla greve başlıyoruz" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Reuters'ın Türkiye'deki çalışanlarından grev kararı! Anlaşma sağlanmazsa 10 Mayıs'ta greve çıkacaklar

Reuters'ın İstanbul ve Ankara'daki ofislerinde, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle 10 Mayıs'ta grev kararı uygulanacağı açıklandı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), İstanbul Levent'te Reuters'ın Türkiye bürosunun bulunduğu bina önünde basın açıklaması düzenledi, sendika üyesi Reuters çalışanlarının da katıldığı açıklamada uyuşmazlığın sona ermesi talebi dile getirildi.

GREV PANKARTI ASILDI

Türkiye Gazeteciler Sendikası üyeleri, 6356 sayılı kanun hükümleri uyarınca bugün itibarıyla, Reuters işyerlerinde grev yapılması kararı alındığını bildiren ilanı, ajansın İstanbul'daki ofisinin kapısına astı.

Grev kararının 10 Mayıs saat 10.00'da kurumun İstanbul ve Ankara'daki işyerlerinde uygulamaya konulacağını belirtildi.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, çalışanların emeklerinin görmezden gelindiğini vurguladı.

İşverenin Türkiye ofisinde çalışan meslektaşlarına uygun gördüğü ücret artışının yüzde 25 olduğunu ifade eden Durmuş, "Ocak ayında başladığımız toplu iş sözleşmesi görüşmeleri boyunca tüm olumlu çaba ve niyetlerimize rağmen, Türkiye'de yaşanan bu ekonomik tabloyu kalem kalem anlatmamıza rağmen, maalesef olumlu bir yaklaşım göremedik. Yüzde 25'lik artışın üzerine bir puan dahi konulmadı." dedi.

TÜİK RAKAMLARININ GERÇEĞİ YANSITMADIĞI YÖNÜNDEKİ SAYISIZ HABERLERİNE RAĞMEN...

Hak ettiklerini alana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini aktaran Durmuş, "Her ne kadar Reuters da dahil olmak üzere birçok haber ajansında TÜİK rakamlarının sokaktaki gerçeği yansıtmadığı yönünde sayısız haberler yapılmış olsa da bu rakamı dahi teklif etmeyen işverene karşı söyleyecek tek bir sözümüz var o da grev." değerlendirmesini yaptı.

10 MAYIS'TA GREV BAŞLAYACAK

Durmuş, sadece grev kararlarını değil, grev kararlılıklarını da ilan ettiklerini vurgulayarak, "Eğer üyelerimizin hak ettiği oranda bir ücret artışı teklifi gelmez, sorunun çözümü için Reuters işvereninden olumlu bir adım görmezsek, 10 Mayıs itibarıyla greve başlıyoruz." dedi.

Hak ettiklerini alana kadar vazgeçmeyeceklerini ifade eden Durmuş, "Gerçekleri halka duyurmakla övünmek yetmez, çalışanına da bu gerçekler üzerinden yaklaşmak adil olandır. Bizler gerçeklerin peşindeki insanlar olarak o gerçeklerin bizden muaf tutulmasına asla izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin