Reuters yazdı: 'Türkiye gittikçe sıkıntılı komşularına benziyor'

Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye’nin gittikçe güneydoğu komşularına benzediğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Reuters yazdı: 'Türkiye gittikçe sıkıntılı komşularına benziyor'

Samia Nakhoul imzalı haber analizde Konya’da oynanan milli maç öncesinde Ankara katliamında hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu sırasında tribünlerden yükselen tekbir sesleri ele alındı.



Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısının ülkeyi bir araya getirmekten öte kutuplaştırmayı daha da artırdığı vurgulanan makalede Cengiz Çandar’ın “Gün geçtikçe daha fazla Suriyelileşiyoruz. Avrupalı bir ülke olmak yerine Ortadoğulu bir ülke oluyoruz” sözlerine yer verildi.



Analizde Türkiye’deki bu kutuplaşmanın asıl olarak Gezi eylemleriyle başladığına dikkat çekilirken, “Türkiye’nin batı ve laik illerinde Başabakan Tayyip Erdoğan’ın artan otoriterliğine karşı düzenlenen eylemlerle birlikte her şey değişti. Erdoğan protestoları bastırıp medyayı alaşağı etti. Sonra da yolsuzluk soruşturmasını yürütenleri tutuklattı. Dış güçlerin kendisini devirmek istediğini savundu” denildi.



Bu doğrultuda halkın 7 Haziran’da başkanlık sistemine onay vermediği seçimlerde AKP’nin ilk defa tek başına iktidarı kaybettiği hatırlatılan yazıda Suruç bombalaması ve Şanlıurfa’da iki polisin öldürülmesinin ardından da Ankara’nın IŞİD ve PKK’ya karşı operasyonlara başladığı ifade edildi.



Ne var ki Nakhoul, Erdoğan’ın bu hamlesinin özellikle Batı’da kuşku uyandardığını ve operasyonların 1 Kasım’da milliyetçi oyları elde etmek için sadece PKK’ya yönelik yapıldığına dair genel bir kanının oluştuğunu vurguladı.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin