Reuters: Paris saldırıları Suriye'den planlandı

Fransa Başbakanı Manuel Valls'tan Reuters'a önemli açıklamalar...

Google Haberlere Abone ol
Reuters: Paris saldırıları Suriye'den planlandı

Fransa Savunma Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'den kalktığı belirtilen 12 savaş uçağının 20 bomba bıraktığını açıkladı. Operasyonda; IŞİD'in kumanda ve kontrol merkezi, cephanelik, eğitim kampı ile militan alım merkezinin vurulduğu duyuruldu.



Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın saldırılar nedeniyle katılamadığı Antalya'daki G-20 Zirvesi'nde ülkesini temsil eden Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Rakka'da IŞİD'e karşı saldırı düzenleme kararının 'politik' olduğunu ve Fransa'nın artık "atak ve aktif" olması gerektiğini söyledi. 



Fransız savaş uçaklarının Rakka'ya yağdırdığı hassas güdümlü JDAM bombalarının üzerinde "Paris'ten sevgilerle" yazdığı görüldü.



BAŞBAKAN VALLS: SALDIRILAR SURİYE'DE PLANLANDI



Fransa Başbakanı Manuel Valls, bugün RTL radyosuna yaptığı açıklamada, saldırıların Suriye'den planlandığını söyledi. Teröristlerin tekrar saldırıda bulunabileceğini belirten Valls, Fransa'nın yıllarca terör tehdidi altında yaşamak zorunda kalacağını ifade ederek, daha vahşi saldırılara hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.



Reuters'ın haberine göre; Fransa istihbarat servisinin yazdan bu yana bazı saldırıları önlediğini söyleyen Valls, polisin Fransa'da ve Avrupa'nın diğer yerlerinde saldırı hazırlıkları yapıldığını bildiğini aktardı. 



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin