Reuters muhabirinden Başbakan'ı kızdıran soru: Aşırı güç kullandığını düşündüğünüz polis için alınmış bir önlem var mı?'

Reuters muhabiri Birsen Altaylı, Başbakan'ın Fas gezisi öncesi yapılan basın toplantısında hatırlattı: "Taksim'de sadece halk vardı" İşte o dialoglar..

Google Haberlere Abone ol
Reuters muhabirinden Başbakan'ı kızdıran soru: Aşırı güç kullandığını düşündüğünüz polis için alınmış bir önlem var mı?'

YUMUŞATICI İFADELERİ BANA ÖĞRETSENİZ DE ONA GÖRE KONUŞSAM



 

Reuters muhabiri: Biz gazeteciler ilk kez böyle bir şeye tanık oluyoruz. Sizin toplumu küçümser bir tavırda davranmanızın kitleleri öfkelendirdiği yolunda iddialar var. Yumuşatıcı ifadeler kullanacak mısınız?



Başbakan Erdoğan:Önce yumuşatıcı ifadeleri bana öğretirseniz ona göre konuşurum.



Reuters muhabiri: Bütün Toplumun…



Başbakan Erdoğan:Bütün toplum demeyin önce. Bir kısım derseniz olur. Ana muhalefetin Türkiye genelinde tmesilcileri var. Aşırı uçların belli illerde yapılanmaları var. Siz bu ülkenin bir evlatı olarak şunu görmeniz lazım: ne yapılmadı ki böyle oluyor. Arkadaşıma sordum, size de sorayım: Ne mesaj aldınız siz.



Reuters muhabiri: Toplumun yarıya yakın kesiminden rahatsız olduğu mesajını alıyorum.



Başbakan Erdoğan:Nedir söyle?



Reuters muhabiri: Eğitimden alkol yasağına kadar her konuda yasaklara karşı harekete geçmiş durumda toplum. Alanlardaki insanların çoğu CHP'yi desteklemiyor. anamuhalefeti desteklemiyor.



Başbakan Erdoğan:CHP yok kim var orada peki? Tespiti yapabildiniz mi?



Reuters muhabiri: Üniversite öğrencileri var…



Başbakan Erdoğan:Onların ideolojisi yok mu? Evlerinde zorla tuttuğumuz ülkenin en az yüzde  ellisi var. Eğitimde cumhuriyet tarihinin en büyük adımlarını attığımız için mi eleştirilyioruz. Siz reuters'i işte böyle bilgilendiriyorsunuz. 81 vilayette üniversite kuran, 400 bin derslik açan, öpretmenlerine ön açan, üniversitelerde harçları kaldıran sistemi biz kurmuşuz, Fatih projesi ile öğrencileri, yavrularımızı buluşturuyoruz. Siz eğitim diyorsunuz. Alkol yasağı diyorsunuz, alkol yasağı yok, düzenleme var. Reuters mensubusun Fransa'daki uygulamalara bak. Bunları uyguladık, yapacağız. Karayollarında alkol satışını ortadan kaldırarak trafik kazalarını nasıl ortadan kaldırırız diye uğraşıyoruz. Trafik kazalarına karşı mücadele etmek bizim görevimiz değil mi.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin