Reuters Erdoğan Türkiye'yi laiklikten uzaklaştırdı sözleriyle skandal iş ilanı yayınlamıştı: TRT World'den Reuters'a misilleme geldi! Türkiye'yi hedef alan ilana kraliyet hedefli iş ilanı

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, yayınladığı bir iş ilanı ile Türkiye’nin tepkisini çekmişti. Reuters'ın iş ilanında "Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye'yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü." dendi. TRT World bugün yayınladığı bir iş ilanıyla resmen misilleme yapmış oldu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun," Buna gazetecilik denmez" yorumu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Reuters Erdoğan Türkiye'yi laiklikten uzaklaştırdı sözleriyle skandal iş ilanı yayınlamıştı: TRT World'den Reuters'a misilleme geldi! Türkiye'yi hedef alan ilana kraliyet hedefli iş ilanı

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, yayınladığı iş ilanıyla Türkiye'de çok konuşulmuş epey tepki çekmişti.

Yayınlanan iş ilanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarı dönemindeki gelişmeler ele alınmış ve söz konusu pozisyonda aranan kriterlerin buna göre seçileceği açıklanmıştı. 

İlanda Erdoğan'ın döneminde Türk Lirası’nın darbeler aldığını ve bu konuda “derinlemesine kurumsal hikayeler” yazabilecek bir editöre ihtiyacı olduklarını açıkladı.

"ERDOĞAN TÜRKİYE’Yİ MODERN, LAİK GELENEKLERDEN UZAKLAŞTIRDI"

Söz konusu yayınlanan ilanın devamında Erdoğan’ın, Türkiye’yi modern, laik geleneklerden uzaklaştırdığına dair cümleler yer alırken Türkiye’nin Güney Kafkasya’dan Kuzey Afrika’ya kadar uzanan bölgede iddialı bir askeri varlığa dönüştüğü söylendi.

Reuters Erdoğan Türkiye'yi laiklikten uzaklaştırdı sözleriyle skandal iş ilanı yayınlamıştı: TRT World'den Reuters'a misilleme geldi! Türkiye'yi hedef alan ilana kraliyet hedefli iş ilanı

Reuters’ın yayınladığı iş ilanında şu ifadeler kullanıldı:

"Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye'yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü.

Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlarma becerilerine sahip birine ihtiyacımız var"

Söz konusu iş ilanı sosyal medyada büyük tepki çekmiş çok konuşulanlar listesine oturmuştu.

TRT WORLD'DEN MİSİLLEME GİBİ İŞ İLANI 

TRT World, Londra’da muhabir aradığına dair bir iş ilanı yayınladı. Bu iş ilanında Reuters’ın ilanına göndermeler yaptı.

TRT World Londra’daki muhabir ilanında, İngiltere’deki siyasi istikrarsızlığa, ekonomik sorunlara ve bu ülkenin 21. yüzyılda hala Kraliyet ile yönetilmesine dikkat çekti.

Reuters Erdoğan Türkiye'yi laiklikten uzaklaştırdı sözleriyle skandal iş ilanı yayınlamıştı: TRT World'den Reuters'a misilleme geldi! Türkiye'yi hedef alan ilana kraliyet hedefli iş ilanı - Resim : 2

KRALİYET ÜZERİNDEN DEMOKRASİ GÖNDERMESİ

TRT World ilanında herhangi bir siyasi lideri hedef almadan “Art arda gelen Britanya hükümetlerinin COVID-19 salgını, Brexit, küresel ekonomik kriz gibi büyük meydan okumalara yanıt vermekte başarısız olması İngiliz siyasetini bir karmaşa içine soktu. Kısa süreli İngiliz hükümetleri ülkenin geleceğini belirsizlik içinde bırakıyor ve İngiltere’yi Avrupa’dan uzaklaştırıyor. Kraliçe Elizabeth’in ölümüyle birlikte, Orta Çağ’dan kalma bir yönetim biçimi olarak Kraliyet’in modern çağda varlığı tartışmaları hız kazandı. Bu konularda kapsamlı haberler yapabilecek, kalemi kuvvetli muhabirlere ihtiyacımız var” denildi.

"POUNDUN DEĞER KAYBETMESİ İNGİLTERE’NİN İSTİKRARSIZ SİYASETİNİ TEHLİKEYE ATIYOR"

TRT World ilanında, Reuters’ın ilanına benzer ama daha ölçülü bir dil kullandı. İlanda “İskoç hükümetinin bağımsızlık talepleri İngiltere’nin birliğini tehdit ediyor. Yüksek enflasyon ve poundun değer kaybetmesi İngiltere’nin istikrarsız siyasetini tehlikeye atıyor” ifadeleriyle Thomson Reuters’ın iş ilanına adeta misilleme yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Reuters'in ilanındaki ifadeler sadece bir propaganda broşüründe kulağa mantıklı gelebilirdi ama buna asla gazetecilik denmez." ifadelerini kullandı.

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI 


Altun, İngiliz haber ajansı Reuters'in Türkiye ofisi için verdiği siyasi içerikli iş ilanına yönelik açıklama yaptı.

Reuters gerçeklerden uzaklaşmış göründüğünü belirten Altun, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde Türkiye'de ne olduğuna dair taraflı bir bakış açısı benimsemiş görünüyor. Reuters'in ilanındaki ifadeler sadece bir propaganda broşüründe kulağa mantıklı gelebilirdi. Ama buna asla gazetecilik denmez.

Bir medya kuruluşu, ne olup bittiğine dair önyargılarını haberin ana hattı olarak kullanmadan önce, sahadaki gazetecilerine gerçekleri sormalıdır. Reuters, bu ilandaki cümleleri, bağlı olduğunu iddia ettiği 'bağımsızlık, dürüstlük, tarafsızlık ve güvenilirlik' şeklindeki gazetecilik ilkeleriyle karşılaştırsa iyi olur."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin