Reuters editörüne şok suçlama

Ajansta çalışan bir editör, küresel siber korsanlık örgütü Anonymous’a yardım ettiği suçlamasıyla karşı karşıya.

Google Haberlere Abone ol
Reuters editörüne şok suçlama

Dünyanın en büyük haber ajanslarından biri olan Reuters, çalışanlarından birinin geçmişte rol aldığı iddia edilen siber saldırının şaşkınlığını yaşıyor. 26 yaşındaki Matthw Keys’e yöneltilen suçlamada, Keys’in 2010 yılında ABD’nin en büyük yayımcılarından Tribune Company ait şifreleri siber korsanlara verdiği ve en az bir saldırıya neden olduğu öne sürülüyor.



Ntvmsnbc'nin haberine göre, en az bir hacker’ın, elde ettiği şifrelerle Los Angeles Times gazetesinin web sayfasındaki haber içeriğini sabote ettiği belirtilirken, 26 yaşındaki Keys suçlamaları reddetti.



Gelişmelerden Twitter’da haberdar olduğunu belirten Keys, konu hakkında attığı tweet’te, “Bu akşam biraz dinleneceğim. Yarın, her zamanki gibi işe gideceğim” yazdı.



Reuters, içten saldırı hakkında yaptığı açıklamada, ‘Keys’in 2012’de bünyelerinde çalışmaya başladığı ve Aralık 2010’dan bu yana öne sürülen suçlamalarla ilgili faaliyetlerin araştırılacağı’ ifade edildi.



Keys, suçlu bulunması halinde 10 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.



KORSANDAN YARDIM TALEBİ



ABD Adalet Bakanlığı, Keys’in hakkında California’da açılan davada, ‘korunan bir bilgisayara zarar vermek için bilgi iletimi yapılması ve aynı suça teşebbüs göstermekle’ suçlandığını belirtti.



Keys’in 2010 yılında Sacramento kentinde, Tribune Company’nin sahip olduğu KTXL FOX 40 televizyon kanalı için çalıştığı, web editörlüğü görevinin Ekim 2010’da feshedildiği öğrenildi.



Bir internet chat forumunda kendisini eski bir Tribune çalışanı olarak tanıtarak siber korsanlarla iletişime geçtiği belirtilen Keys, daha sonra şirketin sunucularına girmeleri için korsanlara kullanıcı adı ve şifre verdi.



İddiaya göre, Keys, Los Angeles Times sitesini hack’leyen korsanla forumda temas kurdu. Hacker, Los Angeles Times ve Chicago Tribune dahil olmak üzere 10 gazetenin yayımcılığını yapan Tribune’un sistemine giremediğini belirtti. Bunun üzerine Keys, hacker’a yeniden sunucuya erişim sağlaması için yardım etti ve siber saldırının ardından ‘Güzel’ ifadesini kullandı.



Keys’in 14 Nisan’da Sacramento’da mahkemeye çıkarılması bekleniyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin